Antena LIVE

Curs valutar

Coronavirus, 19 mai. România înregistrează 1.137 decese, 17.191 de cazuri confirmate și 10.166 de pacienți vindecați

Autoritățile sunt de părere că populația ar trebui să conviețuiască cu coronavirusul, în loc să încerce să se întoarcă la viața pe care o aveau înainte de pandemie.

De la 19.05.2020, 22:27
WhatsApp
Galerie (5)
Peste 323.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus au murit, la nivel global Profimedia

Ora 22.26 - Mai mulți actori români speră ca, din 15 iunie, să se permită punerea în scenă a unor piese de teatru în aer liber.

Ora 21.07 - Spania a raportat încă 421 de infectări și 83 de decese provocate de coronavirus. Totalul a ajuns la 233.037 de infectări cu noul coronavirus și 27.778 de decese provocate de teribilul virus.

Ora 20.30 - Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat posibilitatea ca România să mai deschidă cinci puncte de frontieră, pentru a se evita pe viitor aglomerările de la Vama Nădlac.

Ora 19.04 - Marea Britanie a raportat încă 227 de decese provocate de coronavirus, în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de peste 35.000. Campionatul de fotbal din Anglia, în pericol, după ce șase fotbaliști și oficiali de la trei cluburi au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Ora 18.35 - Au fost confirmate încă 11 decese ale unor pacienți din România infectați cu noul coronavirus. Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la noi în țară a ajuns la 1.137.

Deces 1127 - Femeie, 83 ani, județ Ilfov. Dată confirmare: 10.05.2020. Data deces: 18.05.2020. Comorbidități: Obezitate. Fibrilatie atriala paroxistica. HTA. Diabet zaharat. Boala renala cronica. 

Deces 1128 - Bărbat, 86 ani, județ Sibiu. Dată confirmare: 12.05.2020. Dată deces: 19.05.2020. Comorbidități: Boala cardio-vasculara. Fibrilatie atriala. HTA gr.III. BPOC. Boala Parkinson. Boala renala chistica.

Deces 1129 - Bărbat, 44 ani, județ Suceava. Dată confirmare: 06.05.2020. Dată deces: 18.05.2020. Comorbidități: Obezitate morbida. HTA. Sdr.de apnee in somn. HTA. Tiroidita cr.autoimuna. 

Deces 1130 - Bărbat, 68 ani, județ Bacau. Dată confirmare: 15.05.2020. Dată deces: 19.05.2020. Comorbidități: Sdr.Parkinsonian. Fibrilatie atriala

Deces 1131 - Bărbat, 56 ani, județ Teleorman. Dată confirmare: 11.05.2020. Dată deces: 18.05.2020. Comorbidități: HTA. Infarct miocardic acut in antecedente. 

Deces 1132 - Femeie, 64 ani, județ Brașov. Dată confirmare: 14.05.2020. Dată deces: 18.05.2020. Comorbidități: AVC cerebelos. Diabet zaharat tip II. Fibrilatie atriala. Boala cardiaca ischemica. Insuficienta renala cr.acutizata. Sdr.de citoliza hepatica.

Deces 1133 - Bărbat, 41 ani, județ Brașov. Data confirmare: 30.04.2020. Data deces: 19.05.2020. Comorbidități: Leucemie mieloida cronica. Trombocitopenie nespecifica. Anemie de etiologie mixta. 

Deces 1134 - Femeie, 66 ani, județ Timiș. Dată confirmare: 06.05.2020. Dată deces: 19.05.2020. Comorbidități: Insuficienta renala cronica in program de hemodializa. HTA. 

Deces 1135 - Bărbat, 65 ani, municipiul București, medic. Dată confirmare: 15.04.2020. 

Dată deces: 18.05.2020. Comorbiditati: Tumora cap de pancreas. Diabet zaharat tip II. Hepatita virala C. HTA

Deces 1136 - Femeie, 82 ani, municipiul București. Dată confirmare: 09.05.2020. Dată deces: 17.05.2020. Comorbidități: încă neprecizate.

Deces 1137 - Bărbat, 63 ani, județ Brașov. Dată confirmare: 10.05.2020. Dată deces: 19.05.2020. Comorbidități: încă neprecizate.

Ora 17.20- Un ajutor de urgenţă din partea Uniunii Europene destinat celor mai afectate state membre UE de criza covid-19 este necesar să ia forma unor împrumuturi rambursabile - şi nu a unor subvenţii -, a respins marţi Cancelaria austriacă o propunere franco-germană de relansare economică.

”Noi continuăm să dăm dovadă de solidaritate şi să suţinem ţările cele mai afectate de criza (covid-19), însă acest lucru este necesar să aibă loc prin împrumuturi şi nu prin intermediul subvenţiilor”, subliniază într-un comunicat Cancelaria austriacă.

Ora 17.00- Președintele României, Klaus Iohannis, face declaraţii de la Palatul Cotroceni, cu privire la măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19:

- România a trecut, de câteva zile, din starea de urgență în starea de alertă. În această scurtă perioadă, am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială. Am văzut, de asemenea, instituții publice și companii private care s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activității și au luat toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor.

- Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol.

- Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri.

- Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează. Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți.

- Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor.

- Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă. Când am fost uniți într-un efort național, cu toții - cetățeni responsabili, specialiști și guvernanți - am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea noului coronavirus.

- Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii! Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție.

- Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid.

- Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor.

- O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție. România, dragii mei, nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și de reconstrucție.

- Această pandemie ne-a afectat pe toți prin amploare și gravitate. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporție mai mare sau mai mică. Însă o abordare constructivă implică tratarea crizei și ca oportunitate, pentru a așeza România pe fundamente sănătoase. De altfel, pentru că vorbim de oportunități, am putut constata cu toții o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România, și mă refer la digitalizarea administrației.

- Instituțiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaș pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat. Totuși, este important să înțelegem că nu vorbim de o repornire a economiei de la zero, pentru că economia României nu a fost complet oprită în aceste luni.

- Au fost sectoare importante care au funcționat la capacitate deplină, cum este sectorul construcțiilor și al infrastructurii, ceea ce explică și creșterea economică de pe primul trimestru. În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară.

- Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susține în mod durabil prosperitatea românilor. Ceea ce trebuie să facem acum - și aici solicit sprijinul tuturor forțelor politice credibile și mediului de afaceri - este să oferim încredere angajaților și întreprinzătorilor.

- Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spațiul de intervenție. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a fi pregătiți să accesăm toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană.

- În concluzie, prioritățile în perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor noștri și relansarea economică. Dragi români, împreună am trecut cu bine prin încercările dificile din ultimii ani, care au testat soliditatea democrației noastre.

- Împreună am depășit cu bine două luni de stare de urgență și am reușit să ținem sub control una dintre cele mai grave amenințări la adresa sănătății populației cu care ne-am confruntat în ultimii 50 de ani. Suntem pe drumul cel bun! Trebuie doar să continuăm, cu fermitate, cu înțelepciune, și să ne unim eforturile pentru a depăși această criză și pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim!

Ora 16.45- Este focar de Covid-19 într-o piaţă din Târgu-Jiu, care deserveşte mai multe cartiere din oraş. Şi asta după ce o femeie care vindea brânză a fost confirmată cu noul virus. Mai mult, soțul ei, depistat și el pozitiv, a murit la scurt timp după ce a fost internat în spital. Acum, alte patru vânzătoare se află în izolare la domiciliu, iar inspectoriii Direcţiei de Sănătate Publică încearcă să afle care sunt toate persoanele cu care a intrat în contact femeia.

Ora 16.30- Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține marți, 19 mai, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. 

Ora 16.20- Viorel Cataramă a declarat că a îmbrățișat mai mulți oameni infectați cu noul coronavirus, pentru a se autoinfecta. Omul de afaceri a efectuat 3 teste pentru coronavirus şi toate au ieşit negative. 

“Am fost în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus. M-am îmbrăţişat cu mai mulţi cetăţeni de etnie romă, am socializat, după care m-am izolat acasă. Am ferma convingere că nu voi păţi nimic şi voi putea demonstra că falimentarea României şi suprimarea drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovaţi vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu!”, a spus Viorel Cataramă pe Facebook.

Ora 16.00- Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu 1 iunie, când se vor deschide și terasele, anunță Organizația Patronală Mamaia-Constanța, potrivit mediafax.ro. Asociația estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

Ora 15.30- La Brăila, cetăţenii au voie să circule fără declaraţie pe propria răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul oraşului. La Galaţi, se poate ieși numai cu declarație.

„Este vorba despre zona metropolitană. Din punct de vedere administrativ Galaţiul nu are zonă metropolitană. Deci dacă doriţi să mergeţi la Smârdan sau orice altă localitate, aveţi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere”, au scris reprezentanţii Prefecturii Galaţi, pe Facebook, potrivit mediafax.ro.

Ora 15.15- Un studiu efectuat de specialiștii din Coreea de Sud a aratat că pacienții care s-au infectat a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul. Mai mult, tulpinile recoltate de la aceștia nu au putut fi multiplicate în condiții de laborator. Potrivit Mediafax, așa numiții pacienți "re-pozitivi" nu au mai reprezentat un factor de transmitere a infecției, tulpinile colectate de la aceștia neputând fi multiplicate în condiții de laborator. Asta îmseamnă că pacienții reinfectați eliminau particule de virus neinfecțioase sau considerate a fi moarte.

Conform sursei citate, cercetările din Coreea de Sud arată că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi între cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS-CoV-2 rămâne şi contagios. Mai multe detalii AICI

Ora 14.50- Credincioşii purtând măşti de protecţie, iau parte la slujbă într-o biserică din Napoli. În Italia a început ultimul stadiu al relaxării în lupta anti Covid-19, permiţând redeschiderea tuturor activităţilor, cu excepţia şcolilor. 

Ora 14.30- Statele Unite au declarat marți că vor începe săptămâna aceasta să livreze 200 de ventilatoare medicale în Rusia, ţara cu al doilea cel mai mare număr de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Rusia a raportat marți 9.263 de noi infecții, bilanţul total ajungând la 299.941 și încă 115 decese. Bilanţul total de decese a ajuns la 2.837. Doar Statele Unite au raportat mai multe cazuri de coronavirus. Noile cazuri au fost pentru a patra zi succesivă sub 10.000. Prim-ministrul Mikhail Mishustin a declarat luni că Rusia a semnalat o scădere a numărului de infecţii zilnice. 

Ora 14.10- Alte 29 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma infectării cu noul coronavirus în Scoţia, anunţă primul ministru Nicola Sturgeon.

Ora 13.55- Teama de îmbolnăvire cu COVID-19 i-a ţinut departe de camerele de gardă pe mulţi dintre cei care aveau nevoie urgentă de ajutorul unui medic. Este şi cazul pacienţilor suspectaţi de accident vascular cerebral, o prioritate pentru toate spitalele de urgenţă din lume. Iată şi câteva cifre. Neurologii avertizează că în ultimele două luni, numărul celor care au ajuns la medic a fost de nici măcar 10 la sută, comparativ cu o perioadă normală. 

Ora 13.35- Aproape 43.000 de oameni au murit din cauza covid -19 în regatul Unit, potrivit unor date publicate marţi de Oficiul Naţional britanic de Statistică (ONS) - unul dintre cele mai mari bilanţuri în Europa, care ridică întrebări în regat despre gestionarea pandemieide către premierul Boris Johnson. Cu peste 10.000 de morţi înregistraţi la 8 mai, azilurile de bătrâni din Regatul Unit nu sunt cruţate deloc de pandemie, care s-a soldat cu peste 317.700 de morţi în lume.

Ora 13.20-  Premierul rus Mihail Mişustin şi-a reluat funcţia marţi, potrivit unui decret al Kremlinului, la aproape trei săptămâni după spitalizarea acestuia din cauza unei contaminări cu noul coronavirus. Preşedintele rus Vladimir Putin punce capăt prin acest decret interimatului la şefia Guvernului, de la 30 aprilie, al lui Andrei Belousov. Putin îl repune totodată funcţie pe Mişustin.

Ora 13.05- La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.808 de persoane. Alte 24.415 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 322.074 de teste.

Ora 12.55- 155 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 17.191 de pacienţi infectaţi, între care 10.166 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

"Până astăzi, 19 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.191 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.166 au fost declarate vindecate și externate." potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ora 12.40- Aproximativ 100 de laboratoarea mondiale rivalizează în producerea unui vaccin împotriva SARS-Cov-2, însă cercetători din China anunţă că au creat un tratament în măsură să oprească epidemia. Un medicament - aflat în fază de testare - la prestigioasa Universitate din Beijing (”Beida”) permite nu doar o accelerare a vindecării bolnavilor, ci şi o imunizare temporară împotriva covid-19. Potrivit lui Sunney Xie, tratamentul ar putea să fie disponibil până la sfârşitul anului, în cazul unei noi ofensive de iarnă a covid-19, care a apărut în China la sfârşitul anului trecut, a contaminat peste 4,5 milioane de persoane în lume şi a ucis peste 316.000 de oameni.

Ora 12.20- Două şedinţe au fost convocate marţi, la Palatul Cotroceni, pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 19 mai a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

O altă şedinţă este programată de la ora 15:00.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 19 mai a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, conform Administraţiei Prezidenţiale.

La finalul întâlnirilor, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Ora 12.00- În cele mai aglomerate staţii din Iaşi, angajaţii Companiei de Transport Public le măsoară călătorilor temperatura şi cei care au febră sau nu au mască de protecţie nu sunt lăsaţi să urce. Dacă vrem să urcăm în autobuzele sau tramvaiele din Iaşi trebuie întâi să acceptăm să ne fie măsurată temperatura, iar aceasta nu trebuie să depăşeasă 37,3 grade Celsius.

Ora 11.40- Date preliminare referitoare la vaccinul pentru COVID-19 al companiei Moderna, primul testat în Statele Unite, arată că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi, a anunţat luni compania. O analiză a reacţiei pe opt persoane a arătat că cei care au primit o doză de 100 de micrograme şi o doză de 25 de micrograme au avut niveluri de anticorpi protectori pentru apărare faţă de virus superioare faţă de cei identificaţi în organismul unor persoane care s-au recuperat după COVID-19, boala provocatăde noul coronavirus.

Ora 11.25- Marţi, numărul de contaminări la nivel global a trecut de 4,8 milioane, iar bilanţul deceselor, de 318.500. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de decese, peste 90.300.

Ora 11.20- Brazilia a devenit a treia cea mai afectată ţară din lume de Covid-19, după ce aici totalul cazurilor confirmate oficial a trecut de 255.300, depăşind Marea Britanie. Potrivit Johns Hopkins University, în Brazilia au fost înregistrat un total de 255.368 de cazuri, cu 674 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Doar Statele Unite (peste 1,5 milioane) şi Rusia (peste 290.000) se află acum înaintea ţării sud-americane.

Ora 11.05- Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte decese la pacienți din România infectați cu noul coronavirus. Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la noi în țară a ajuns la 1126.

Deces 1125  - Femeie, 51 ani, județ Hunedoara. 

Dată confirmare: 06.05.2020. 

Dată deces: 17.05.2020. 

Comorbidități: HTA. Obezitate. Insuficiență hepatică. 

Deces 1126 - Bărbat, 78 ani, județ Suceava. 

Dată confirmare: 03.05.2020. 

Dată deces: 17.05.2020. 

Comorbidități: Fără.

Ora 11.00- Protestatarii şi poliţia s-au confruntat luni, într-un cartier din capitala chiliană Santiago, din cauza lipsei alimentelor pe fondul crizei sanitare. Primarul regiunii, Sadi Melo, a declarat la un post local de radio că acest cartier se confruntă cu „o situaţie foarte complexă” din cauza „foametei şi lipsei locurilor de muncă”.

Chile, unde tulburările sociale au început în octombrie 2019, a înregistrat peste 46.000 de cazuri de Covid-19 şi 478 de decese. O creştere recentă a numărului de cazuri a dus la impunerea de restricţii în capitală, weekendul trecut. Zeci de membri ai Senatului chilian şi doi miniştri au fost luni plasaţi în izolare, după ce persoane cu care au avut contact au fost diagnosticate cu Covid-19.

Ora 10.40- Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că plajele și restaurantele s-ar putea redeschide din 15 iunie. Totul depinde, însă, de comportamentul populației, care trebuie să arate că își dorește această relaxare respectând recomandările. 

"Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale - sportul individual, îngrijiri persoanale, stomatologia - acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin. Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru", a declarat ministrul. Mai multe detalii AICI.

Ora 10.20- A murit infectat cu coronavirus medicul Cătălin Bărbulescu, de la Spitalul Universitar. Era unul dintre cele 35 cadre medicale infectate cu COVID-19 la începutul lunii trecute.

 ”Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu, a încetat din viaţă aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgenţă suferă azi prima pierdere în această luptă cu vremurile.”, este anunţul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Mai multe detalii AICI

Ora 10:00 - Un preot a fost chemat să sfințească lansetele, la intrarea în starea de alertă, înainte să se dea voie să se iasă la pescuit: "Se binecuvântează uneltele acestea de pescuit", a spus părintele.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este de părere că românii ar trebui să știe că nu se poate reveni la viața de dinaintea pandemiei și să încerce să conviețuiască cu acest virus.

"Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat", a declarat Arafat.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că aceste prime trei zile de relaxare a restricțiilor vor putea fi analizate în perioada următoare.

"Lumea a încercat să se bucure de libertate sau a încercat să forţeze o libertate. Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic  de cazuri în Terapie Intensivă. Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte", a precizat ministrul Tătaru.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

coronavirus coronavirus romania
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Exit-poll, la ora 21.00. Marcel Ciolacu și Elena...
Click.ro
Publicat 24.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024