Antena Meniu Search
x

Studiu: Persoanele infectate a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul

Un studiu efectuat de specialiștii din Coreea de Sud a aratat că pacienții care s-au infectat a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul. Mai mult, tulpinile recoltate de la aceștia nu au putut fi multiplicate în condiții de laborator.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.05.2020, 15:37

Studiu: Persoanele infectate a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul
Un studiu al specialiștilor coreeni a arătat că pacienții reinfectați cu noul coronavirus nu mai transmit tulpina activă - Profimedia Images
  • Studiu, realizat de specialiștii coreeni
  • Pacienții reinfectați nu par a mai fi contagioși

Cercetările realizate de experții din Corea de Sud, pe un eșantion de 285 de pacienți care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, a arătat că aceștia nu au mai răspândit infecția.

Potrivit Mediafax, așa numiții pacienți "re-pozitivi" nu au mai reprezentat un factor de transmitere a infecției, tulpinile colectate de la aceștia neputând fi multiplicate în condiții de laborator. Asta îmseamnă că pacienții reinfectați eliminau particule de virus neinfecțioase sau considerate a fi moarte.

Conform sursei citate, cercetările din Coreea de Sud arată că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi între cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS-CoV-2 rămâne şi contagios.

Semn încurajator pentru autorități

Oficialii din Coreea de Sud nu vor mai considera pacienții vindecați de noul coronavirus drept contagios.

În urma acestei descoperiri, autoritățile au precizat că este posibil să revizuiască protocoalele de sănătate publică.

Astfel, cetățenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Studiu: Persoanele infectate a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul