Antena LIVE

Curs valutar

Coronavirus, 6 mai. 864 morți în România, 14.107 de cazuri confirmate. CCR: Majorarea amenzilor pe timpul stării de urgență, neconstituțională

Coronavirus România 6 mai: 864 morți dintre pacienții infectați cu Covid-19 și 13.837 de cazuri confirmate. Măsurile de relaxare au fost anunțate pentru 15 mai, dar gradual.

De la 06.05.2020, 23:42
WhatsApp
România raporta pe 6 mai 2020 864 de decese Profimedia

Ora 23:30 - Ministrul de Interne a precizat că ieșirile în natură vor fi permise, dar, cu protecție și respectarea regulilor de distanțare socială. Mai multe detalii, aici.

Ora 23:05 - Raed Arafat este de părere că persoanele amendate, într-o formă sau alta, au încălcat regulile și au pus în pericol viața altora.

"Dacă suntem 20 de milioane, restul persoanelor, în mare parte au respectat regulile și tot. Persoanele care au fost amendate înseamnă că au fost persoane care, totuși, într-o formă sau alta, au încălcat regulile și au pus în pericol viața altora. Deci pe aceste persoane nu cred că i-a oprit Poliția și i-a amendat fără motiv, sau DSP. Pentru că amenzile s-au dat și de Poliție și de DSP pentru încălcarea regulilor de autoizolare și de carantină", a declarat secretarul de stat.

Ora 22:30 - Președintele PSD, Marcel Ciolacu: Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluţie legislativă în Parlament

Ora 22:00 - În exclusivitate la Observator, cronica unui dezastru ce ne-a costat mai bine de 100 de vieţi.

Nordul sălbatic. Aşa ar putea fi descris haosul din Suceava, cel mai afectat judeţ de coronavirus şi imaginea în miniatură a unei Românii complet nepregătite în faţa epidemiei de SARS-COV2. Incompetenţa, testările făcute preferenţial şi un spital în derivă au făcut în scurt timp din judeţ - Lombardia României. Un raport cu toate neregulile a ajuns deja pe masa procurorilor.

Ora 21:30 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, "deşi Uniunea Europeană traversează un moment de criză, aceasta nu îşi abandonează obiectivele strategice şi partenerii cei mai apropiaţi", pledând pentru un parteneriat consolidat între Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest.

Șeful statului a subliniat importanţa cooperării regionale pentru gestionarea provocărilor comune şi a menţionat că "partenerii din Balcanii de Vest nu trebuie să pună la îndoială cine le sunt partenerii naturali şi adevăraţi, întrucât Uniunea Europeană se bazează pe adevăr, pe fapte, pe cunoştinţe şi cooperare internaţională autentică".

Ora 20:35 - Autoritățile române au anunțat încă 6 decese între pacienții cu coronavirus.

Deces 859 - Bărbat, 52 ani, județ Vrancea.

Data confirmare: 02.05.2020

Data deces: 05.05.2020

Comorbidități: etilism cronic, ciroza toxica, hipertensiune portala, obezitate morbida

Deces 860 - Bărbat, 60 ani, județ Neamț.

Data confirmare: 23.04.2020

Data deces: 05.05.2020

Comorbidități: neoplasm pulmonar operat, infecție cu Clostridium, insuficiență respiratorie acută.

Deces 861 - Bărbat, 86 ani, județ Galați.

Data confirmare: 27.04.2020

Data deces: 27.04.2020

Cămin de bătrâni

Comorbidități: Sechele AVC, DZ tip II netratat, dezechilibrat, dislipidemie

Deces 862 - Femeie, 83 ani, județ Vaslui.

Data confirmare: 28.04.2020

Data deces: 06.05.2020

Comorbidități: DZ tip II, atrofie cerebrala, dementa senile, HTA stadiul II

Deces 863 - Bărbat, 83 ani, județ Bistrița Năsăud.

Data confirmare: 02.05.2020

Data deces: 06.05.2020

Comorbidități: demență, ateroscleroză.

Deces 864 - Femeie, 82 ani, județ Galați.

Azilant cămin de bătrâni

Data confirmare: 29.04.2020

Data deces: 06.05.2020

Comorbidități: AVC sechelar, DZ tip II, HTA, Tromboză venoasă profundă membru inferior stâng.

Ora 20:10 - Premierul Ludovic Orban, despre decizia CCR privind amenzile în starea de urgență: "Actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea"

"Vom căuta o cale legală care să permită autorităţior să lupte împotriva celor care nu respectă regulile şi îi pun în pericol pe ceilalţi cetăţeni. Exact ca şi în alte decizii luate de actuala CC în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi, care au respectat relgementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor", a declarat Orban, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Ora 19:00 - Cancelarul Angela Merkel a declarat, miercuri, că meciurile campionatului german se pot relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite.

Ora 18:40 - Curtea Constituţională a României a decis că majorarea cuantumului sancţiunilor, aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

Ora 18:00 - Informațiile ore despre coronavirus în România și în lume, transmise de Francesca Simionescu.

Ora 17.50 - Curtea Constituţională a României a decis că majorarea cuantumului sancţiunilor, aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională. Astfel, CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului, care preciza că mai multe articole din OUG 34/2020 privind instituirea stării de urgenţă, sunt neclare.  

"Explicația o va da Curtea Constituțională, prin motivarea deciziei, dar era de așteptat o astfel de decizie, pentru că foarte multă lume s-a plâns că amenzile sunt mult prea mari față de câștigurile românilor, față de posibilitățile lor de plată. Problema ar fi fost, potrivit curții Constituționale, lipsa unei explicații în legătură cu decizia agentului constatator de a da amenda minimă sau maximă și pe ce criterii. Toate amenzile care au fost date în baza acestei ordonanțe vor fi contestate în justiție, iar dacă s-au aplicat 300.000 de amenzi, înseamnă că vor fi 300.000 de dosare la instanțele de judecată, care sunt oricum extrem de aglomerate", a precizat pentru Observator Augustin Zegrean, fostul președinte CCR. Mai multe detalii AICI.

Ora 17.33- CFR Cluj a anunţat, miercuri, că jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei campioane a României au fost testaţi pentru Sars-Cov-2.

"Astăzi, la stadion, au fost testaţi jucătorii, staff-ul tehnic şi staff-ul administrativ al clubului nostru pentru Covid-19. De asemenea, împreună cu partenerii noştri de la Union Medical am sterilizat birourile şi vestiarele cu ajutorul lampei cu ultraviolete", se arată într-un comunicat al grupării clujene.

Ora 17.20- Un pacient cu coronavirus a murit la fiecare 36 de secunde, pe 5 mai, în Statele Unite. Bilanțul deceselor a ajuns la 72.334. SUA sunt cele mai afectate de pandemie, cu peste 1.2 milioane de persoane diagnosticate pozitiv.  Cea mai afectată țară de pandemia de SARS-CoV-2 a raportat peste 2.300 de decese în cursul zilei de 5 mai. 

În zilele anterioare numărul pacienților care au fost răpuși de noul coronavirus părea că scade - 1.324 pe 4 mai și 1.153 pe data de 3. Metropola New York este cea mai puternic lovită, cu peste 25.000 de decese și peste 333.000 de îmbolnăviri.  Mai multe detalii AICI.

Ora 17.05- După ce timp de o lună au trecut prin cel mai negru coşmar, două tinere mame pot răsufla uşurate. Infectate cu noul coronavirus la maternitatea Odobescu din Timişoara şi despărţite de nou născuţii lor, astăzi a fost ziua în care, în sfârşit, au putut să-şi ţină bebeluşii în braţe. Mai multe detalii AICI.

Ora 16.50- Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că circulația în interiorul localităților va fi complet liberă, din 15 mai, și că se lucrează încă la cadrul de reglementare privind deplasarea în afara localităților.

"În interiorul localității va fi libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram întemeiate. Când le vom decide le vom comunica", a răspuns premierul.

Premierul a evitat astfel să dea un răspuns concret la întrebarea jurnaliștilor, în ciuda insistențelor cu care a fost adresată.

Ora 16.30- Peste 100.000 de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate în Iran de la începutul epidemiei, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii. Bilanţul covid-19 în Iran - una dintre cele mai afectate ţări în Orientul Mijlociu de la apariţia noului coronavirus la sfârşitul anului trecut în China şi care s-a răspândir în întreaga lume - a crescut la 101.650 de contaminări, a anunţat într-o intervenţie în direct la televiziunea de stat reprezentantul Guvernului. În ultimele 24 de ore, în Iran s-au înregistrat 78 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al victimelor a crescut la 6.418.

Ora 16.15- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Francesca Simionescu, pot fi urmărite în acest video:

Ora 16.00- Numărul morţilor din cauza covid-19 a început să crească din nou în Spania, care a înregistrat 244 de decese în ultimele 24 de ore, după ce acest bilanţ zilnic a rămas sub 200 de morţi în ultimele trei zile. Potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, bilanţul victimelor de la începutul epidemiei în ţară a crescut la 25.817. Marţi se înregistrau 25.613 de decese. 

Aproape 1.000 de contaminări cu noul coronavirus s-au înregistrat de marţi până miercuri, iar numărul total al infectărilor a crescut de la 219.329 la 220.325 în 24 de ore. Spania, una dintre cele mai îndoliate ţări europene de covid-19, iese treptat dintr-o izolare foarte strictă, impusă la jumătatea lui martie, însă starea de urgenţă - aflată în vigoare pentru moment până sâmbătă - urmează să fie prelungită de Parlament miercuri.

Ora 15.45- Deputații au votat, astăzi, cu unanimitate de voturi proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 30/2020. Potrivit acestuia, părinții vor beneficia de zile libere pentru a-și supraveghea copii până la încheierea anului școlar. De zilele libere plătite beneficiază părinţii cu copii de până la 12 ani şi părinţii cu copii cu dizabilităţi de până la 18 de ani. Noile prevederi vor extinde măsura şi pentru părinţii ce au copii cu dizabilităţi de până la 26 de ani. Aflaţi mai multe detalii AICI

Ora 15.32- Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că circulația în interiorul localităților va fi complet liberă, din 15 mai, și că se lucrează încă la cadrul de reglementare privind deplasarea în afara localităților.

"În interiorul localității va fi libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram întemeiate. Când le vom decide le vom comunica", a răspuns premierul.

Premierul a fost prezent, miercuri, în Piaţa Victoriei, alături de miniştrii Apărării Naţionale, Sănătăţii şi Afacerilor Interne, la plecarea convoiului de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Republicii Moldova de către România pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

Ora 15.17- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Francesca Simionescu, pot fi urmărite în acest video:

Ora 14.55- Ludovic Orban a anunțat că, după 15 mai, o parte dintre magazinele care funcționează în marile centre comerciale se vor redeschide, chiar dacă, per ansamblu, mall-urile vor rămâne închise cel puțin până la finalul lunii.

"Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise. Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență", a declarat Ludovic Orban.

Ora 14.35- Discuţiile legate de păstarea unor locuri neocupate în avioane a stârnit revolte în rândul companiilor aeriene. Spun că dacă ar respecta distanţa recomandată între pasageri, practic ar zbura cu scaunele goale. Şi cum veniturile au fost deja puternic afectate, în final, nota de plată a unor astfel de decizii ar putea ajunge la pasager.

Specialiştii din industrie spun că nu sunt de acord cu păstrarea unui loc liber pentru că riscul de infectare este oricum scăzut în avion şi mai ales pentru că un loc liber la mijloc nu ar duce la distanţa recomandată de 2 metri între oameni.

Ora 14.15- Directorul Openului Australiei, Craig Tiley, a afirmat, miercuri, că se intenţionează ca ediţia din 2021 să se dispute fără spectatori veniţi din străinătate, având în vedere pandemia de coronavirus.

"În cel mai rău scenariu, nu va avea loc Openul Australiei. Dar, în cel mai bun caz, turneul se va disputa cu jucători ce pot veni aici ţinând cont de măsurile de carantină şi cu prezenţa doar a fanilor din Australia", a spus Tiley.

Ora 14.00- România retrage de la utilizare un lot de măști importate din China, prin intermediul Unifarm, care prezintă riscuri pentru sănătate. Măștile poartă denumirea generică ”Daddy Baby” și au fost distribuite în spitale. După ce la nivel european, ENEA, dar şi autorităţile nationale prin INFOCONS, au emis o alertă privind patru tipuri de măşti, printre care şi această marcă, Unifarm a anunţat toate unităţile medicale unde au fost distribuite măştile să oprească utilizarea.

„Am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru şi le-am solicitat retragerea acestor măşti în regim de urgenţă, pentru a putea fi înlocuite cu alte măşti conforme. „În acelaşi timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măşti conforme, ca urmare a acestei alerte”, se arată în comunicatul Unifarm

Ora 13.50- Autorităţile sanitare chineze au anunţat miercuri că au înregistrat cu o zi înainte două noi contaminări cu noul coronavirus în China continentală şi niciun deces din cauza covid-19. Potrivit bilanţului oficial, 82.883 de persoane au fost contaminate, iar 4.633 au murit din cauza noului coronavirus, de la apariţia acestuia la sfârşitul anului trecut în centrul ţării.

Ora 13.35- Bianţul zilnic al morţilor din SUA, din cauza covid-19 a început să crească din nou, cu 2.333 de decese în 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Statele Unite au înregistrat cu o zi înainte, luni, 1.015 morţi, potrivit universităţii. Epidemia covid-19 în Statele Unite s-a soldat cu mai mulţi morţi decât orice gripă sezonieră din 1967, când au murit aproximativ 100.000 de americani, potrivit Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor.

Ora 13.25- Aproximativ 15 copii au fost spitalizaţi în ultimele zile la New York din cauză că sufereau de o boală inflamatorie care ar putea fi legată de coronavirus, zeci de cazuri fiind raportate în altă parte. Pacienţii care au fost internaţi între 17 aprilie şi 1 mai, cu vârste între 2 şi 15 ani, aveau febră şi unii prezentau erupţii cutanate, dureri abdominale, vărsături sau diaree, au anunţat autorităţile sanitare din oraş. 

"Nu suntem siguri despre ce este vorba", a spus primarul. "Învăţăm în fiecare zi lucruri despre cum acţionează Covid-19".

Ora 13.15- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Sonia Simionov, pot fi urmărite în acest video:

Ora 13.07- La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.545 de persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 217.139 de teste.

Ora 12.59 - 270 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 14.107 de pacienţi infectaţi, între care 5.788 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

"Până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate și externate." potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ora 12.52- Va fi liber la pescuit și la vânătoare, începând cu 15 mai. Anunțul a fost făcut piercuri de primul ministru, Ludovic Orban. Măsurile şi restricţiile care vor continua şi după data de 15 mai sunt necesare pentru a limita răpândirea pandemiei şi pentru a feri populaţia de infectare. Orban afirmă că starea de alertă permite luarea acestor măsuri şi se arată convins că românii vor respecta restricţiile. 

”Preşedintele României a anunţat că, după starea de urgenţă, se va institui, prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, evident cu aprobarea premierului, starea de alertă, în cadrul situaţiei de urgenţă, aşa cum este definită legal.

Această stare de alertă permite să luăm decizii care au ca scop apărarea cetăţenilor români de riscul de infectare, care au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Sunt convins că cetăţenii români înţeleg necesitatea acestor măsuri care trebuie continuate după data de 15 mai şi că le vor respecta”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Ora 12.40- Federaţia Australiană vrea ca sezonul fotbalistic să se reia în iulie şi să se încheie în august, a anunţat directorul sportiv de la Adelaide United, Bruce Djite. Federaţia intenţionează să propună ca toate echipele să evolueze la Sydney, iar meciurile să aibă loc fără spectatori.

Ora 12.30- Numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 164.807 în Germania, unde au murit 6.996 de oameni din cauza covid-19, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch. Bilanţul zilnic a crescut cu 974 de contaminări şi 165 de morţi, precizează institutul.

Ora 12.15- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Sonia Simionov, pot fi urmărite în acest video:

Ora 12.01- Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte decese la pacienți din România infectați cu noul coronavirus. Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la noi în țară a ajuns la 858.

Deces 855 - Femeie, 73 ani, județ Bihor.

Data recoltării: 10.04.2020

Data confirmării: 11.04.2020

Data internării: 10.04.2020 în Spitalul Clinic Municipal de Urgență Oradea, transferata în 11.04.2020 în ATI, intubată și ventilată mecanic.

Data decesului: 06.05.2020

Comorbidități: Obezitate, insuficiență mitrala severa, stenoza aortica grad 3.

Deces 856 - Bărbat, 68 ani, județ Suceava.

Data recoltării: 30.04.2020.

Data confirmării: 01.05.2020.

Data internării: 30.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Suceava

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat, obezitate, BPOC, sechele infarct.

Deces 857 - Bărbat, 73 ani, județ Satu Mare.

Data recoltării: 24.03.2020.

Data confirmării: 26.03.2020.

Data internării: 26.03.2020, 28.03.2020 transfer ATI.

Data decesului: 04.05.2020.

Comorbidități: HTA, BPOC, obezitate, cardiomegalie, FiA.

Deces 858 - Femeie, 71 ani, județ Constanța.

Data recoltării: 12.04.2020.

Data confirmării: 14.04.2020.

Data internării: 14.04.2020.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: HTA, insuficiență mitrala, proteză mecanică aortica.

Ora 11.48- Autoritățile au actualizat formularul de declarație pe proprie răspundere, pentru a fi pus în acord cu Ordonanța Militară 10, care a schimbat orele de ieșit din casă pentru persoanele de peste 65 de ani. Astfel, declarația pe proprie răspundere actualizată diferă de formularul precedent doar prin nota din subsol, care precizează care sunt noile intervale orare în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din casă.

"Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 07.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5", este noua formă a notei de subsol. Aflaţţi mai multe detalii AICI.

Ora 11.32- Poliția a oprit subit un moment muzical inițiat în cartierul Armenesc, eveniment pe care cei mai mulți trecători l-au primit cu brațele deschise, sub motiv că un locuitor din zona a sunat la 112 și a făcut o reclamație.

”Cineva a făcut o sesizare că e deranjat de muzica din zonă. Să îi dea mai încet, e destul de tare. Să fim serioși, că nu suntem în Italia”, a spus, la un moment dat polițistul sosit la fața locului.

"Distrugeţi singurul lucru pozitiv care se întâmplă în oraş, în anumite ore. Nu am adunat noi oamenii, nu am făcut un eveniment. S-au strâns acum pentru că sunteţi dumneavoastră aici", a fost replica celor de la ARCEN.

Ora 11.15- Interlopul "Comitet" a dus virusul și în alt cartier din Buzău, după ce l-a băgat în carantină pe cel în care locuiește. Bărbatul s-a dus de Paște la socrul lui, la Bărbulești, în Ialomița, unde e focar confirmat de coronavirus. 

La Buzău e focar de coronavirus și un cartier cu 2.000 de oameni e complet închis, în carantină, după ce un bărbat de 41 de ani a adus virusul în comunitate. 19 rude ale sale, între care doi copii de un an, toți locuitori în cartier, au fost descoperiți pozitiv. Alte patru rude, dintre care doi copii, din alt cartier, au fost și ele confirmate pozitiv marți. Mai multe detalii AICI.

Ora 11.05- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Sonia Simionov, pot fi urmărite în acest video:

Ora 10.50- Deputaţii din Comisia de muncă şi protecţie socială au decis că părinții îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar. 

Comisia de muncă şi protecţie socială a dezbătut proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Actul normativ prevede acordarea de zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Ora 10.30- Nu mai ai voie să intri în Piața Obor din București dacă ai temperatură mai mare de 37,3. Administrația pieței a luat decizia pentru a evita eventualele infectări cu coronavirus. Adminsitrația Pieței Obor a achiziționat două termoscanere și ele au fos tplasate la cele două intrări în piață, astfel încât cei care vin la cumpărături să fie testați. 37,3 grade Celsius este temperatura recomandată pentru acces și, dacă se trece de acest prag, oamenilor li se recomandă să nu intre în piață. Mai multe detalii AICI.

Ora 10.15- Toți turiștii care vor merge pe litoralul românesc în această vară ar putea fi testați când intră în stațiuni, potrivit unei propuneri anunțate de prefectul de Constanța, George Niculescu.

"Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. Să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim de teste rapide. Se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns”, a declarat prefectul Constanței.

Ora 10.00- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Sonia Simionov, pot fi urmărite în acest video:

Ora 09.10- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Sonia Simionov, pot fi urmărite în acest video:

Ora 9.00 - Alți 13 pacienți cu coronavirus au murit în România, arată cel mai recent bilanț publicat de Grupul de Comunicare Strategică. Mai multe detalii, aici

Deces 842 - Femeie, 80 ani, municipiul București.

Data recoltării: 29.04.2020.

Data confirmării: 30.04.2020.

Data internării: 29.04.2020 în Spitalul Universitar de Urgență București, transferata în data de 30.04.2020 la Spital Colentina.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, boală cronică renală, sechele TBC, insuficiență multiplă de organe.

Deces 843 - Femeie, 36 ani, jud. Neamț.

Beneficiara in Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap.

Data recoltării: 02.05.2020.

Data confirmării: 04.05.2020.

Data internării: 02.05.2020 în ATI – Spitalul Județean de Urgeță Piatra Neamț, din 03.05.2020 ventilata mecanic, intubată.

Data decesului: 04.05.2020.

Comorbidități: obezitate morbida, HTA, sdr. Dislipidemic.

Deces 844 - Bărbat, 57 ani, municipiul București.

Data recoltării: 02.05.2020.

Data confirmării: 03.05.2020.

Data internării: 01.05.2020 in Spital de Urgenta Floreasca, transferat in 03.05.2020 in ATI - Spital Colentina cu insuficiență respiratorie, bronhopneumonie, ventilat mecanic.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: BPOC, neoplasm.

Deces 845 - Bărbat, 68 ani, județ Alba.

Data recoltării: 13.04.2020.

Data confirmării: 14.04.2020.

Data internării: 13.04.2020, transferat în 14.04.2020 în Spital Aiud penumoftiziologie, transferat în 15.04.2020 în Spital Municipal Blaj cu insuficiență respiratorie acută, pneumonie bilaterală.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat tip II, BPOC, insuficiență renală acută.

Deces 846 - Bărbat, 69 ani, județ Arad.

Data recoltării: 28.03.2020.

Data confirmării: 04.04.2020.

Data internării: 28.03.2020 în Spitalul Județean de Urgență Arad, transferat in 01.04.2020 în ATI.

Data decesului: 01.04.2020.

Comorbidități: obezitate, Diabet zaharat tip II, insuficienta cardiaca cronica congenitala, HTA.

Deces raportat de SJU Arad la DSP Arad în data de 05.05.2020.

Deces 847 - Femeie, 56 ani, jud. Vaslui.

Beneficiara în Căminul de persoane vârstnice

Data recoltării: 25.04.2020.

Data confirmării: 05.05.2020.

Data decesului: 04.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA std 3, cardiopatie hipertensivă.

Deces 848 - Bărbat, 31 ani, județ Sibiu.

Data recoltării: 02.05.2020

Data confirmării: 03.05.2020

Data internării: 02.05.2020 Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie.

Data decesului: 05.05.2020

Comorbidități: tetrapareza spastica, retard mental sever.

Deces 849 - Bărbat, 80 ani, județ Mureș.

Beneficiar în Căminul de persoane vârstnice

Data recoltării: 07.04.2020.

Data confirmarii: 07.04.2020.

Data internarii: 03.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș secția medicală, transferat în 08.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș - Clinica de Boli Infecțioase și din 27.04.2020 în ATI.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: HTA, diabet zaharat, cardiopatie ischemica, boală pulmonară cronică, boală renală cronică.

Deces 850 - Bărbat, 84 ani, județ Mureș.

Data recoltării: 01.05.2020.

Data confirmării: 01.05.2020.

Data internarii: 01.05.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș - Clinica cardiologie și în aceeași zi transferat în ATI și intubat.

Data decesului: 04.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat, boală cardiovasculară, boală renală cronică, demență senila.

Deces 851 - Femeie, 89 ani, județ Galați

Beneficiar în Căminul de persoane vârstnice

Data recoltării: 17.04.2020.

Data confirmării: 20.04.2020.

Data internarii: 17.04.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Galați, transferată în 30.04.2020 în Spitalul Județean Galați și în 01.05.2020 în ATI.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: HTA, insuficiență renală cronică, Alzheimer.

Deces 852 - Bărbat, 59 ani, județ Galați.

Data recoltării: 04.05.2020.

Data confirmării: 05.05.2020.

Data internării: 04.05.2020 în ATI - Spitalul Județean Galați.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA std 2, insuficiență cardiacă cronică.

Deces 853 - Bărbat, 54 ani, județ Mehedinți.

Data recoltării: 02.05.2020

Data confirmării: 02.05.2020

Data internării: 02.05.2020 în Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin.

Data decesului: 05.05.2020.

Comorbidități: obezitate, diabet zaharat tip II dezechilibrat, HTA std 2, insuficiență cardiacă, boală cronică renală, steatoza hepatică

Deces 854 - Bărbat, 64 ani, județ Bacău.

Data recoltării: 27.04.2020.

Data confirmării: 29.04.2020.

Data internării: 19.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Bacău - Secția de neurologie (AVC

ischemic) și transferat în 29.04.2020 în ATI.

Data decesului: 05.05.2020

Comorbidități: Insuficiență hepatică acută, fibrilație atrială, tulburări de coagulare, hemiplegie dreaptă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din păcate, pericolul nu a trecut și nu există elemente care să arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și a serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecție sanitară.

Iohannis a precizat că și după 14 mai se va păstra sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar se vor introduce și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a precizat că în România rata de vindecare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 este una mare, iar rata mortalităţii este mică prin comparaţie cu alte ţări din Europa.

Franța a anunțat 330 de decese în ultimele 24 de ore, teste clinice pentru un vaccin anti-Covid-19 au început în Germania şi Statele Unite, iar Italia a anunțat că numărul noilor cazurilor de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore este în continuă scădere, revenind la nivelul din 10 martie.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

coronavirus romania coronavirus
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Cum vede diaspora anul electoral din Europa și alegerea lui Trump. „Extrema...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își...
Useit
Publicat 22.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
SUA au o nouă armă care ar putea zdrobi armata lui Putin, dar ar fi mai puțin...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024