Antena Meniu Search
x

Un pacient cu coronavirus mort la fiecare 36 de secunde pe 5 mai, în Statele Unite

Un pacient cu coronavirus a murit la fiecare 36 de secunde, pe 5 mai, în Statele Unite. Bilanțul deceselor a ajuns la 72.334. SUA sunt cele mai afectate de pandemie, cu peste 1.2 milioane de persoane diagnosticate pozitiv.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2020, 17:40

Un pacient cu coronavirus mort la fiecare 36 de secunde pe 5 mai, în Statele Unite
Donald Trump, fotografiat înaintea unei vizite efectuate în statul Arizona, 5 mai 2020 - Profimedia Images
  • 2.350 de morți în SUA, în cursul zilei de 5 mai 2020
  • Președintele Donald Trump vrea repornirea motoarelor economice

A fost o zi neagră peste Ocean, în Statele Unite. Cea mai afectată țară de pandemia de SARS-CoV-2 a raportat peste 2.300 de decese în cursul zilei de 5 mai, iar bilanțul a ajuns la 72.334 de victime. 

În zilele anterioare numărul pacienților care au fost răpuși de noul coronavirus părea că scade - 1.324 pe 4 mai și 1.153 pe data de 3.

Metropola New York este cea mai puternic lovită, cu peste 25.000 de decese și peste 333.000 de îmbolnăviri. Potrivit monitorizării CNN, rația de infectări la suta de mii de locuitori este de 1,651, iar cea a deceselor de 129.

Donald Trump vrea relaxarea restricțiilor

Conform sursei citate, președintele Statelor Unite vrea să treacă de la controlarea pandemiei la reconstrucția economică, după ce 20 de milioane de americani au rămas fără locuri de muncă.

Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru ABC News, că "vor fi mai multe decese" pe măsură ce se relaxează restricțiile de circulație și măsurile de izolare, dar că "virusul va trece, cu sau fără un vaccin". "Cred că ne descurcăm bine cu vaccinele dar, cu sau fără unul, se va termina și ne vom întoarce la normal", a precizat liderul de la Casa Albă.

Totodată, Trump a confirmat că comitetul de criză pentru gestionarea crizei, condus de vicepreședintele Mike Pence, va fi dizolvat în câteva săptămâni, fiind convins că grupul de lucru a făcut "o treabă minunată".

"Ne aducem ţara înapoi", a spus Donald Trump în timpul unei vizite la o fabrică de măşti din Arizona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un pacient cu coronavirus mort la fiecare 36 de secunde pe 5 mai, în Statele Unite