Arborele spectaculos în care cresc lalele, adus în "Edenul din Transilvania" acum 250 de ani, tocmai din SUA. Reacţia unui turist străin
În inima Transilvaniei, florile se dau în spectacol. De câteva zile arborele în care cresc lalele s-a împodobit în culorile soarelui. Originar din Statele Unite, copacul uimeşte în fiecare primăvară. În România mai există doar la Hunedoara şi Reşiţa.
De Redactia Observator la 31.05.2023, 21:50"Extraordinar! Lalele şi arată ca un candelabru, după mine. Ca o lalea. Ca o lalea-candelabru. Mai trebuiau şi nişte luminiţe acolo şi ar fi fost extraordinar", spune o femeie. Splendidele flori cresc în arborele lalea sau în tulipan cum mai e numit copacul.
Copacul spectaculos în care cresc lalele
Primii pomi au fost adus la Avrig de baronul Samuel von Brukenthal tocmai din America de Nord. De 250 de ani îi încântă pe turişti şi pe localnici. "Mamă, dar ce frumos miroase. Este superbă, superbă. Rar mi s-a dat să văd aşa ceva", se miră un turist.
"Sunt de o frumuseţe nemaipomenită şi ceva unic în viaţa noastră să vedeţi aşa ceva. Cred că este foarte emoţionant", spune o femeie. "O mare bucurie pentru mine! Această specie nu am văzut-o. Ştiam de existenţa ei, dar nu am văzut-o până aici", adaugă altcineva.
- Cum au reuşit Loredana şi Peter să viziteze 9 ţări cu doar 600 de euro pe lună. Povestea familiei din Baia...
- Comuna "cea mai săracă din România" a făcut o angajare bizară. "Nu găseşti oameni să îngropi o babă, un moş"
- Au "furat" meserie 4 ani în Germania, apoi au deschis propria afacere în România. Povestea de succes a celor doi...
Reacţia unui turist străin
Şi străini sunt impresionaţi. "E prima mea vizită la Avrig şi tocmai ce am văzut acest copac spectaculos. Wow! Florile sunt foarte frumoase", mărturiseşte un turist străin. Copacii înalţi şi de 20 de metri înfloresc an de an în luna mai şi vestesc sosirea verii. Cinci astfel de minuni ale naturii există în grădinile Palatului Brukenthal, alături de alţi arbori exotici.
"Găzduim în grădina palatului exemplarul cu flori galbene şi pete portocalii, îmbrăcat frumos în aceste frunze de liră. Durează doar două săptămâni. Mai spre toamnă are şi fructe. Fructele seamănă cu nişte conuri. În afară de tulipan, smochinul, lămâiul, portocalul şi chiar ananasul", arată Corina Combei, reprezentat Palatul Brukenthal.
Cât costă o noapte de cazare în "Edenul din Transilvania"
Moşia situată la poalele Munţilor Făgăraş, la 20 de kilometri de Sibiu, era odinioară supranumită Edenul din Transilvania. Cine vrea să retrăiască istoria locului şi să zăbovească în inima naturii, poate înnopa la Avrig.
"Am amenajat o terasă care duce spre camerele panoramice cu vedere spre grădină. Seara, apusul de soare poate fi savurat de pe această terasă cu vedere spre tulipani", spune Arnolod Klingheis, manager Palatul Brukenthal Avrig. O noapte de cazare aici costă între 250 şi 400 de lei.