Antena Meniu Search
x

Video Comuna "cea mai săracă din România" a făcut o angajare bizară. "Nu găseşti oameni să îngropi o babă, un moş"

Nu au medic, dar au ghid turistic. Vorbim despre localnicii uneia dintre cele mai sărace comune din ţară: Godeanu din Mehedinți. Şi nu doar că este săracă şi fără medic, această localitate este şi aproape nelocuită. De locuri de cazare nici nu poate fi vorba, însă trebuie să recunoaştem că peisajul este minunat. Autorităţile spun însă că ocupantul postului de ghid face şi alte treburi, cel puţin până când localitatea va fi descoperită de turişti.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 30.05.2023, 18:03

Vezi și

Comuna Godeanu, Mehedinți. Pe ulițele pietruite nu-i picior de trecător. Întreaga așezare pare încremenită. Un radio cu volumul mai tare, din dosul porţilor, le dă speranță colegilor noștri. În zadar, însă. Din curtea unei case care stă să cadă ne iese în cale o bătrână. Se miră să vadă fețe noi.

Femeie: "N-ai cui să-i dai bună ziua pe stradă! Aşa este, mamă! Aşa este! Nu găseşti oameni să îngropi o babă, un moş. Nu. Toţi au plecat, cei tineri. Am rămas eu şi babele ca mine."

Comuna, săracă, dar traversată de Via Transilvanica

Ar avea ce face. Comuna Godeanu se află într-o zonă cu peisaje încântătoare și este traversată de Via Transilvanica. Cei care urmează traseul ce leagă Drobeta Turnu Severin de Putna pot doar să tranziteze satele comunei sau să vină echipaţi cu saci de dormit şi corturi. Ghidul turistic are alte treburi. 

Ghid: "Eu momentan nu pot să spun că am avut activitate, să merg cu turiştii, să le arăt. Sunt în dezvoltare toate lucrurile astea. Noi ne-am dori să dezvoltăm turismul. Într-adevăr, s-a spus că este cea mai săracă comună, dar e păcat de tot ce avem aici să nu încercăm să aducem oameni, să aducem investitori, să facem ceva frumos."

Mergem la primărie să aflăm ce ne scapă din întreg tabloul.

Gheorgheci Sabina Roxana, primăriță: "Eu încerc să aduc o revigorare, o reîmprospătare a comunei. Prin dezvoltarea ei. Este un proiect european pe care l-am moştenit de la vechea conducere. Este pe perioadă nedeterminată, salariu minim pe economie. Persoana care a fost angajată, în momentul de faţă, are şi atribuţii în primărie. Am avut 200 de turişti odată cu evenimentele care au avut loc în comuna Godeanu."

De luna viitoare, mai aflăm de la primărie, se va deschide centrul de informare pentru turiști, cel care a fost construit din bani europeni. Tot de atunci, ghidul își va prelua sarcinile pentru care a fost angajat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Comuna "cea mai săracă din România" a făcut o angajare bizară. "Nu găseşti oameni să îngropi o babă, un moş"