Antena Meniu Search
x

Video Cum au reuşit Loredana şi Peter să viziteze 9 ţări cu doar 600 de euro pe lună. Povestea familiei din Baia Mare, care călătoreşte cu duba în jurul lumii

O familie din Baia Mare a plecat într-o călătorie iniţiatică din România până în India, Pakistan si Irak doar cu o dubă pe care au transformat-o în casă pe roţi. După mai bine de un an, mama româncă, tatăl irlandez şi fiica lor de patru ani s-au întors acasă. Iată povestea lor. 

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 21:09

Vezi și

Loredana şi Peter Hurley se cunosc de opt ani, iar în 2018 şi-au unit destinele. Au o fetiţă de 4 ani, Orla, pe care au luat-o cu ei în aventura vieţii lor. Călătoria a început pe 25 februarie 2022, după un an în care au planificat totul în detaliu. Pentru că au vrut să aibă confortul de acasă, şi-au cumpărat o maşină pe care au transformat-o într-o casă mobilă.

Loredana Hurley: Găsim tot ce ai nevoie pentru viaţa de zi cu zi. Pentru că duba e aşa de mică, am încercat să facem totul extensibil. Chiuvetă normală, apă caldă, apă rece, frigider. O toaletă, un duş cu apă caldă.

Au străbătut cu camper van-ul nouă ţări: Bulgaria, Turcia, Iran, Pakistan, India, Nepal, Oman, Arabia Saudită şi Irak. 

Loredana Hurley: Noi nu am avut nicio experienţă despre ce înseamnă viaţa într-o dubă. Pentru noi, duba a devenit zona de confort personal. Când totul era prea mult, ne închideam în dubă. Unde parcăm? Asta a fost cea mai mare provocare întotdeauna, să ştim unde parcăm. 

Pe acelaşi subiect

Au trăit toţi trei cu 600 de euro pe lună. În India au petrecut cel mai mult timp, 5 luni.

Loredana Hurley: India reală... este inimaginabil. Pentru mine, India a fost o profundă durere că nu poţi să schimbi nimic, nu pot să ajut, eu sunt doar un trecător. Ce este greu în aceste ţări este viaţa oamenilor de acolo. Am trecut prin zone aparent periculoase. Irak sau Pakistan...percepţia generală a lumii asupra acestor două ţări e că sunt periculoase. Dar nu sunt periculoase pentru turişti.

Unul dintre cele mai memorbabile momente a fost la ziua de naştere a lui Peter, petrecută la un service auto din Iran. 

Loredana Hurley: Tocmai reintrasem în Iran dinspre Pakistan, la drumul către casă, şi atunci am început să avem probleme cu maşina. Exct după un an de la începutul călătoriei.

Familia Hurley s-a întors acasă în urmă cu două zile.

Peter Hurley: A fost probabil unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le-am făcut. Mi-a schimbat viaţa.

Călătoria celor trei s-a întins pe 45 de mii de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Cum au reuşit Loredana şi Peter să viziteze 9 ţări cu doar 600 de euro pe lună. Povestea familiei din Baia Mare, care călătoreşte cu duba în jurul lumii