Buzăul a câştigat titlul de cel mai bun brand de oraş din Europa. A întrecut chiar şi Parisul, spre surprinderea primarului
Cât e Buzăul de mare, seamăn pe lume nu are. Versul e mai actual ca oricand. Buzăul a luat faţa Parisului într-o competiţie internaţională. Oraşul cu 120 de mii de locuitori a luat aurul pentru cel mai bun brand de oraş din Europa.
De Redactia Observator la 24.06.2021, 22:36E sărbătoare mare la Buzău. Oraşul cu 130.000 de locuitori a învins Parisul într-o competiţie internaţională care a avut loc la Londra. Aşa că acum buzoienii se pot mândri cu cel mai bun brand de oraş din toată Europa.
''Deși este un oraș mic, sunt foarte mândră de orașul meu.''
Este o onoare şi pentru Irina Fodor, prezentatoarea Asia Expres, de loc tot din oraşul care a câştigat aurul.
Irina Fodor, prezentatoare: Așadar, vreau să încep prin a felicita toți buzoienii. Bravo nouă! Evident, că și eu sunt de acolo.
Buzăul, un oraş cum n-a văzut Parisul
Este meritul buzoienilor, dar mai ales al celui care a creat logo-ul "Buzău Oraş deschis". Pentru a defini brandul, tânărul IT-ist din Iaşi a studiat îndelung istoria oraşului.
Adrian Mironescu, creator brand Buzăul: Întreagă construcție este în jurul acestui concept de cum vrea să fie văzut Buzăul mâine, de aici Buzău dechis și Buzău deschis oportunităților.
Nimeni nu se aştepta ca Buzăul să fie un oraş cum n-a văzut Parisul şi să surclaseze capitala Franţei în competiţia internaţională. Nici măcar primarul, care recunoaşte că Oraşul luminilor e în altă ligă. Este sigur însă că de-acum la Buzău ar putea merge câinii cu... covrigi în coadă. Oraşul pe care îl gospodăreşte are cu ce să impresioneze turiştii, dar şi investitorii.
Constantin Toma, primar Buzau: Pădurea Crâng care este o minune, acest palat comunal despre care în 1902 Nicolae Iorga spunea că este cea mai frumoasă clădire administrativă din România. Parcul Marghiloman cu celebra vila Albatros sau Calea Eroilor care cu siguranță este cea mai frumoasă intrare într-un oraș din România.
Nu îl recomandă doar monumentele istorice, ci şi frumuseţile naturale. Ţinutul Buzăului ascunde situri rupestre, peşteri preistorice şi cascade, dar şi celebrii Vulcani noroioşi şi munţii de sare din zona Meledic. Iar savoarea locală o dau, bineînţeles, celebrii cârnaţi de Pleşcoi, deja recunoscuşi oficial în UE.