Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Concurs inedit la Sărbătoarea Cireşelor de la Istriţa. Staţiunea produce fructe de peste 120 de ani, iar cireşele ajung în toate colţurile lumii

A fost sărbătoarea cireşelor la Staţiunea Pomicolă Istriţa, din Buzău, iar vizitatorii care au bătut drumul până aici au avut parte de o misiune... delicioasă.

de Lidia Bobes

la 13.06.2021 , 10:42

Puşi în faţa unor mese încărcate cu diverse sortimente de cireşe, au fost rugaţi să guste din fiecare şi să decidă care sunt mai bune. Cine nu s-a săturat a putut vizita şi livada, unde s-a dat liber la cules fructe pentru acasă direct din pomi.

Cum în livada Stațiunii Pomicole Istrița, cireșii au început să se coacă, a fost un prilej tocmai bun pentru organizarea unei sărbători a cireşelor.

Noutatea din acest an a fost organizarea unui concurs pentru cultivatorii din toată țara. Iar juriul a fost unul extrem de numeros. Fiecare vizitator a primit un tabel, iar după degustări au putut alege soiul cel mai bun.

Vezi și

"Avem peste 50 de probe, diferite soiuri şi combinaţii soi-port-altoi", a declarat Rareş Pîndaru, şef fermă Istriţa.

Pe acelaşi subiect

Printre vizitatori a fost și un cetățean francez, care a rămas fascinat de numărul de soiuri pe care țara noastră le cultivă: "Este, într-adevăr, foarte greu să alegi şi sunt foarte delicioase când le guşti. Foarte frumos! Îmi place!", spune acesta.

Organizatorii au pregătit un program atrăgător şi după concurs.

"Între timp oamenii vor servi şi masa, evident că ţi se face foame după un astfel de eveniment. A urmat vizita în livadă, unde oamenii au putut mânca pe săturate delicioasele fructe, dar și să culeagă pentru acasă", a mai declarat Rareş Pîndaru.

Stațiunea Pomicolă Istrița produce fructe și material săditor de peste 120 de ani. Cireşele de aici ajung în toate colțurile lumii, fiind apreciate pentru calitatea lor.

Lidia Bobes Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Concurs inedit la Sărbătoarea Cireşelor de la Istriţa. Staţiunea produce fructe de peste 120 de ani, iar cireşele ajung în toate colţurile lumii