Condiţia pusă de Primăria Capitalei ca să-i scape pe bucureşteni de gândaci: dovada foto. "Le-am trimis poze cu indivizii de la subsol"
Pentru a scăpa bucureştenii de problema gândacilor, primăria va cere poze cu insectele ca să facă dezinsecţie gratuită, altfel nu aprobă cererea. Directorul companiei de igienizare spune că are nevoie de o dovadă că nu aruncă banii statului pe gândaci imaginari. Administratorii s-au conformat. Înarmaţi cu telefoane mobile, au început şedinţele foto.
De Redactia Observator la 29.05.2023, 20:44După mulţi ani în care fiecare locatarii şi au rezolvat pe cont propriu problema gândacilor, de acum edilii capitalei oferă tratamentele gratuit. Cu o condiţie, însă.
Cristina Filip, reporter Observator: Fotografii cu insectele care vă supără, cu asta trebuie să începeţi solicitarea trimisă către primărie. Nu puteţi poza, însă, orice gândaci. Nu pe cei de pe scară sau din apartament, ci neapărat doar pe cei din subsol.
De ce trebuie fotografiaţi doar cei de la subsol?
Bogdan Pascu, director Eco Igienizare: Noi nu facem tratamente pe casa scării sau în apartamentele individuale. Nu vrem să se creadă că noi facem aceste tratamente doar pentru a cheltui nişte bani şi de aceea dorim o dovadă.
- Inundaţii cum localnicii din Reşiţa n-au mai văzut. Urmează o noapte albă în oraşul măturat de puhoaie
- Mobilizare pentru găsirea a doi oameni care ar fi dispărut în valurile mării, în zona Mamaia Sat. Salvatorii ar...
- Filmul tragediei în care Marian şi Adelin, tată şi fiu, au pierit pe loc, după ce au intrat cu ATV-ul în...
Nu încercaţi să păcăliţi autorităţile, spune directorul companiei de igienizare, pentru că la faţa locului se verifică autenticitatea pozei.
Bogdan Pascu, director Eco Igienizare: Dacă agentul nostru constată că acel subsol de bloc nu necesită tratament, nu executăm acest tratament.
Cine a vrut să scape rapid de coloniile de gândaci s-a conformat
Alexandra Radu, administrator bloc: Am luat legătura cu cei de la primărie, le-am trimis nişte poze cu indivizii de la subsol mişcători... şi asta a fost.
Într-o lună compania a primit sute de solicitări iar echipele mişună toată ziua în teren.
Cătălin Vâlceanu, angajat: La o pompă de 15 litri se pun 75 de grame. Aproximativ 12 ore stă subsolul închis, nu intră nimeni!
Formularul se găseşte pe site-ul companiei municipale Eco Igienizare. Administratorii sau preşedinţii de bloc trebuie să completeze cu datele personale, adresa, informaţii de contact şi bineînţeles fotografia cu gândacii. Documentele se trimit în format electronic iar în câteva zile vine echipa.