Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii cum localnicii din Reşiţa n-au mai văzut. Noapte albă în oraşul măturat de puhoaie

Oraşul Reşiţa e extrem de afectat de inundaţii, după ce o rupere de nori a făcut prăpăd aici, luni după-amiază. Apa s-a revărsat de pe versanţi cu putere şi a inundat străzile din oraş, iar oamenii s-au trezit cu un râu învolburat în faţa blocurilor. Ploaia s-a oprit, dar pericolul rămâne deocamdată în vestul ţării.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 29.05.2023, 22:47

Vezi și

Prăpăd în Reșița, după o rupere de nori. Șuvoaiele au luat pe sus mașini și au devastat gospodării din oraș. "Urmează o noapte albă, pentru că oamenii, rând pe rând, îşi vor evalua pagubele. Ce avem aici? O maşină care a fost parcată absolut în siguranţă de proprietarul ei, domnul din imagini - care ne-a povestit cu năduf tot ce s-a întâmplat aici, în această după-amiază", arată Iulia Pop, reporter Observator.

Străzi inundate şi maşini luate de puhoaie, în Reşiţa

"Au mai fost astfel de situaţii în Reşiţa, dar ca acum parcă niciodată. Se anunţă o noapte albă pentru că apa a intrat şi în curţi, astfel că urmează ca oamenii să-şi evalueze şi pagubele de acolo. Pompierii lucrează la foc automat. Au fost aduse aici utilaje ale Primăriei Reşiţa şi pompierii încearcă să decolmateze canalele care n-au mai avut nicio şansă să facă faţă şi să preia toţi curenţii care au venit de pe versanţi", spune Iulia Pop, reporter Observator.

"Cât a plouat? Imaginaţi-vă aşa: un metru pătrat în jurul meu. Iar în acest loc imaginaţi-vă o cantitate de 70 de litri pe metrul pătrat timp de zeci de minute. Acum, toţi ochii sunt aţintiţi spre Râul Bârzava, pentru că puhoaiele s-au vărsat acolo. Aşteptăm un cod portocaliu de inundaţii, iar hidrologii spuneau că trebuie să urmărească atent situaţie", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Inundaţii cum localnicii din Reşiţa n-au mai văzut. Noapte albă în oraşul măturat de puhoaie