Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Inundaţii cum localnicii din Reşiţa n-au mai văzut. Noapte albă în oraşul măturat de puhoaie

Oraşul Reşiţa e extrem de afectat de inundaţii, după ce o rupere de nori a făcut prăpăd aici, luni după-amiază. Apa s-a revărsat de pe versanţi cu putere şi a inundat străzile din oraş, iar oamenii s-au trezit cu un râu învolburat în faţa blocurilor. Ploaia s-a oprit, dar pericolul rămâne deocamdată în vestul ţării.

De Iulia Pop la 29.05.2023, 22:47
Vezi și

Prăpăd în Reșița, după o rupere de nori. Șuvoaiele au luat pe sus mașini și au devastat gospodării din oraș. "Urmează o noapte albă, pentru că oamenii, rând pe rând, îşi vor evalua pagubele. Ce avem aici? O maşină care a fost parcată absolut în siguranţă de proprietarul ei, domnul din imagini - care ne-a povestit cu năduf tot ce s-a întâmplat aici, în această după-amiază", arată Iulia Pop, reporter Observator.

Străzi inundate şi maşini luate de puhoaie, în Reşiţa

"Au mai fost astfel de situaţii în Reşiţa, dar ca acum parcă niciodată. Se anunţă o noapte albă pentru că apa a intrat şi în curţi, astfel că urmează ca oamenii să-şi evalueze şi pagubele de acolo. Pompierii lucrează la foc automat. Au fost aduse aici utilaje ale Primăriei Reşiţa şi pompierii încearcă să decolmateze canalele care n-au mai avut nicio şansă să facă faţă şi să preia toţi curenţii care au venit de pe versanţi", spune Iulia Pop, reporter Observator.

"Cât a plouat? Imaginaţi-vă aşa: un metru pătrat în jurul meu. Iar în acest loc imaginaţi-vă o cantitate de 70 de litri pe metrul pătrat timp de zeci de minute. Acum, toţi ochii sunt aţintiţi spre Râul Bârzava, pentru că puhoaiele s-au vărsat acolo. Aşteptăm un cod portocaliu de inundaţii, iar hidrologii spuneau că trebuie să urmărească atent situaţie", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Inundaţii cum localnicii din Reşiţa n-au mai văzut. Noapte albă în oraşul măturat de puhoaie