Două judeţe din România se ceartă pe cine are drumurile mai proaste. "Asfaltul arată ca după bombardament"
Ceartă între judeţe pentru gropile din asfalt. Bistriţa-Năsăud dă în judecată Clujul pentru că, spun bistriţenii, camioanele venite din judeţul vecin le-ar fi stricat asfaltul de pe un drum. Drumul s-a stricat, după cum se vede şi în teren, dar gropile mai mari sunt pe tronsonul din Cluj, al pârâților, nu pe cel al reclamanţilor. Şoferii ştiu doar un lucru: zilnic îşi rup maşinile pe şoseaua respectivă, indiferent a cui e vina.
De Alex Prunean la 24.03.2022, 20:15Reabilitat în urmă cu doar câţiva ani, drumul judeţean 172F dintre Cluj şi Bistriţa-Năsăud s-a năruit în ultimele trei luni, când, din cauza unor lucrări la podul peste Someş din Dej, pe aici a fost redirecţionat traficul greu. "Pe unele porţiuni, fără să exagerez, asfaltul arată ca după un adevărat bombardament. Acest crater, de exemplu, are un diametru de aproape 3 metri - 2,80 mai exact, şi în adâncime 27 cm. Nefiind singura groapă din acest loc, e imposibil de ocolit", arată reporterul Observator Alex Prunean.
Ceartă din cauza drumurilor proaste, între autorităţile din Cluj şi Bistriţa-Năsăud
Pentru reabilitarea şoselei, Cluj a cerut bani de la Guvern, însă Bistriţa-Năsăud vrea să repare drumul pe banii celor care le-au trimis traficul greu, adică de la Cluj. "Este soluţia pe care au găsit-o colegii noştri, pentru a avea şi o bază juridică prin care să putem obţine valoarea care să facă ca acest drum să fie reabilitat. Această deviere s-a făcut printr-o hotărâre a CJSU Cluj, fără a ni se aduce la cunoştinţă", spune Mihaela Ivan, purtător de cuvant C.J. Bistriţa-Năsăud.
În replică, reprezentanţii Clujului spun că nici nu trebuiau să facă asta. Şoferii au decis să folosească drumul din judeţul vecin. "Comitetul judeţean a instituit anumite restricţii pe acel pod din judeţul Cluj, adică pe raza noastră de competenţă, motiv pentru care nu trebuia să anunţăm absolut niciun judeţ învecinat. Inspectoratul de Poliţie judeţean Cluj şi-a dat avizul pentru rutele alternative", a declarat Szilard Tasnadi, subprefectul judeţului Cluj. Cât despre şansele de câştig ... "Eu nu văd vreun caracter întemeiat al demersului, însă dacă dânşii decid să acţioneze în instanţă, probabil instanţele vor decide", adaugă Szilard Tasnadi.
- Culoarul Mureş-Nord, unul dintre puţinele drumuri din ţară pe care chiar se lucrează. Ce spun autorităţile...
- Cartier construit pe un câmp de porumb, lângă calea ferată. Un angajat CFR stă non stop lângă manivelă să...
- Imagini şocante pe o şosea din Iaşi. Două camioane fac mai multe manevre periculoase pentru a împiedica un...
Şoferii se plâng că îşi strică maşinile pe şosea
Între timp, şoferii îşi rup maşinile. "E foarte rău drumul, altceva ce pot să zic?", se plânge unul, iar un altul spune că "de când s-a închis circulaţia la Dej, peste pod, de atunci a ajuns în halul acesta. Înainte a fost foarte bun".
Reprezentanţii judeţului Cluj promit însă că vor acoperi gropile înainte de a primi banii de la Guvern, iar mai apoi îşi vor deconta cheltuielile. În total, drumul judeţean 172F are o lungime de 36 km.