Antena Meniu Search
x

Video Culoarul Mureş-Nord, unul dintre puţinele drumuri din ţară pe care chiar se lucrează. Ce spun autorităţile despre proiectul de 120 de milioane de lei

Culoarul Mureş-Nord se întinde pe 70 de kilometri şi este cel mai important proiect de infrastructură rutieră din judeţul Hunedoara. Proiectul, în care au fost investiţi 120 de milioane de lei, peste este finanţat din fonduri europene şi prevede modernizarea a cinci sectoare rutiere de pe Valea Mureşului.

de Marius Alexoiu

la 23.03.2022, 08:31

Vezi și

Lucrările pentru culoarul Mureş-Nord sunt printre puţinele care nu bat pasul pe loc. Drumul are 70 de kilometri, trece prin cinci comune şi două oraşe. Porneşte de la limita judeţului Alba şi ajunge până la aproximativ 30 de kilometri de judeţul Arad. "Pentru noi este un mic disconfort, dar cetăţenii au înţeles că este o lucrare de amploare care pe viitor va ajuta la dezvoltarea acestei zone", a declarat Adel Ştef, primarul comunei Brănișca.

Drumul este situat pe malul drept al râului Mureş, iar odată cu încheierea lucrărilor, autorităţile locale speră că numărul de turişti va creşte simţitor. Staţiunea Geoagiu Băi, Termele Romane şi Grădinile Aristocrate sunt doar câteva dintre obiectivele turistice şi istorice ce vor putea fi vizitate mult mai uşor după finalizarea acestui drum. Din cauza lucrărilor, traficul se desfăşoară cu dificultate în zonă, în anumite intervale orare. În plus, praful, dar şi gălăgia provocată de lucrări le dau bătăi de cap locuitorilor. Sacrificiul de acum, însă, merită.

"Şi în apartament dacă dai cu var creezi un anumit deranj, dar la un drum de 70 de kilometri care se reabilitează total. Peste câteva luni drumul va fi reabilitat şi va arăta mult mai bine şi atunci toţi se vor bucura de această nouă investiţie", a declarat Costel Avram - administrator public județ. Judeţul Hunedoara are cea mai întinsă reţea de drumuri judeţene din ţară, aproape 1.500 de kilometri. Prin modernizarea acestei căi rutiere se asigură legătura cu Autostrada 1, dar şi cu magistrala de cale ferată de mare viteză Curtici - Arad - Simeria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Culoarul Mureş-Nord, unul dintre puţinele drumuri din ţară pe care chiar se lucrează. Ce spun autorităţile despre proiectul de 120 de milioane de lei