Haos în firme, după revoluţia fiscală. Au început negocierile pentru creşterea salariului brut, altfel veniturile vor scădea
A început haosul în companii, după revoluţia fiscală. De astăzi, angajatorii trebuie să înceapă negocierea colectivă şi să decidă soarta salariilor.
De Redactia Observator la 21.11.2017, 00:51A început haosul în companii, după revoluţia fiscală. Angajatorii trebuie să înceapă negocierea colectivă şi să decidă soarta salariilor a milioane de români. Cele mai afectate sunt micile afaceri, care se văd sufocate de deciziile Guvernului.
Până pe 20 decembrie, fiecare angajator trebuie să facă negocieri colective, pentru a decide dacă salariile angajaţilor rămân la fel sau scad. E ordin de la Guvern.
Liviu Rogojianu, CNIPMMR: "E o lege care pe noi ne afectează în mod direct. Ne afectează foarte tare. Pe noi ăştia câteva sute de IMM-işi şi salariaţii noştri.Începe un circ la sfârşit de an de o să ne doară capul cel puţin pe jumătate din ţara asta."
Un haos fiscal, spun specialiştii, care va duce la dispariţia multor firme mici.
- Noi detalii despre abuzurile lui Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Huşilor. Cerea un preţ inimaginabil...
- Polițiștii din Târgu Neamţ au tras după un șofer fugar, imaginile fiind filmate
- Rezultatele la exemenul de rezidenţiat nu se cunosc în întregime. Scandal uriaş după prima corectare a lucrărilor
Traian Ispas, antreprenor: "Firma antreprenorului este ca o familie şi mereu dezbaterile sunt mult mai personale. Referitor la firmele mari, sindicatele vor face să fie suport al angajaţilor."
Antreprenorii spun că nu înţeleg măsurile în pripă ale Guvernului. Conform modificărilor făcute peste noapte, inclusiv IMM-urile care au sub 21 de angajaţi şi care nu sunt familiarizate cu astfel de proceduri trebuie să facă negocieri colective.
Sindicaliştii sunt şi ei revoltaţi.
Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa: "Este o formă prin care Guvernul recunoaşte că transferul nu este garantat. Pe de altă parte, e încercarea Guvernului de a culpabiliza, în nerealizarea transferului sau pierderii de salarii nete la anumiţi salariaţi, pe sindicate şi pe angajatori."
Dumitru Costin, preşedinte BNS: "Dacă ar fi să împărţim matematic numărul total de firme cu entităţile sindicate eligibile să execute această voinţă a Guvernului ar însemna ca în următoarele 20 de zile să existe o medie de 350 de firme pe zi cu care să se lucreze, pentru a se atinge visul Guvernului."
În România sunt peste 500.000 de IMM-uri, în care lucrează trei milioane şi jumătate de angajaţi.