Antena Meniu Search
x

Rezultatele la examenul de rezidenţiat nu se cunosc în întregime. Scandal uriaş după prima corectare a lucrărilor

După un examen de Rezidenţiat măcinat de scandal, unii absolvenţi încă nu ştiu dacă rezultatul obţinut este cel corect. Până la ora 20 se depun contestaţiile, î

Vezi și

După un examen de Rezidenţiat măcinat de scandal, unii absolvenţi încă nu ştiu dacă rezultatul obţinut este cel corect. Până la ora 20 se depun contestaţiile, însă nu este clar cum se va face recorectarea. Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie insistă că singura eroare a fost cea informatică, rezolvată între timp. 

Andrei a susţinut Rezidenţiatul duminică, la Medicină Dentară. A obţinut 400 de puncte iniţial, iar apoi lucrarea a fost recorectată în prezenţa lui. La a doua verificare, a primit 711 puncte: "Cineva din sala în care am fost eu mi-a spus că a fost atent în momentul în care a venit al doilea rând de stick-uri, nu a fost desigilat în faţa noastră, ci au fost scoase de cineva din buzunar."

Conducerea Universităţii recunoaşte că primele stick-uri aveau probleme tehnice. Ioanel Sinescu, rectorul UMF "Carol Davila": "Aceste stick-uri au preluat din server, parţial, în prima etapă, răspunsurile la întrebări, şi-atunci ne-am sesizat imediat că apar nişte rezultate, nişte punctaje oarecum asemănătoare şi mici."

În acel moment, s-a luat decizia recorectării, chiar dacă unii candidaţi nu mai erau în sală, iar asta înseamnă încălcarea metodologiei de examen. Ioanel Sinescu rectorul UMF "Carol Davila": "Comisia centrală, la solicitarea comisiei locale, a decis să desecretizeze aceşti saci, să verifice încă o dată toate aceste grile şi să dea punctajul conform grilei matriţă."

Pe acelaşi subiect

Andrei a decis să depună contestaţie, dar şi acolo a avut o surpriză. "Am depus contestaţie, mi s-a dat şi număr de înregistrare şi mi s-a spus să intru ulterior pe site cu numărul de concurs şi acolo voi vedea dacă a fost admisă sau nu contestaţia." După ce situaţia părea să se fi clarificat aseară, astăzi absolvenţii de Medicină au fost băgaţi din nou în ceaţă. Unii dintre cei care au făcut contestaţii au fost trimişi acasă şi sfătuiţi să aştepte, iar alţii au fost chemaţi după câteva ore la recorectare în prezenţa lor.

Iar problema tehnică nu a fost singura neregulă. "Au descoperit că există şi întrebări formulate ambiguu şi inclusiv probleme în baremul de corectare, o parte şi din întrebările de acolo fiind greşite."

Ministerul Sănătăţii a hotărât să lase, într-un final,  rezolvarea problemelor în sarcina comisiilor de rezidenţiat. Rezultatele vor fi afişate în 48 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Rezultatele la examenul de rezidenţiat nu se cunosc în întregime. Scandal uriaş după prima corectare a lucrărilor