Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre abuzurile lui Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Huşilor. Cerea un preţ inimaginabil pentru o sfinţire

A avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a dispărut.

Vezi și

A avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a dispărut fără urmă după scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Şi totuşi, unele voci spun că ar fi rămas cu un imperiu financiar de neimaginat. Foşti supuşi şi angajaţi au făcut dezvăluiri, pentru colegii noştri de la În Premieră, despre cum s-a îmbogăţit fostul episcop, aparent în numele Domnului. 

Vasile Bănescu, purtătotul de cuvânt al Patriarhiei Române: "A fost un episdod de criză pentru Biserica Ortodoxă Română." Şi unul care a ridicat mari semne de întrebare despre ce se întâmplă în culisele BOR. Nimeni nu a avut curajul să vorbească. Până când... Constantin Ţuţuianu, preot: "Cetăţeanul are saci de bani pentru că jumuleşte, de ani buni, preoţimea de acolo, din eparhia Huşilor."

- Pentru o sfinţire de biserică cât cerea?

- Două, trei mii de euro.

Pe acelaşi subiect

Declaraţia e aunui fost angajat al Episcopiei Huşilor.

Corneliu Bârlădeanu şi-a ridicat un imperiu financiar din slujirea lui Dumnezeu, susţin chiar foştii lui apropiaţi. Şi-ar făcut palat, şi-ar fi cumpărat limuzină şi s-ar fi înconjurat de supuşi ca un adevărat împărat. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: "Să-i ducă geanta, diplomatul cineva. Să fie ascultat, să troneze, nimeni să nu i se opună." 

"El avea un regim aşa, mai strict. Fructe de mare, homari, chestii din ăstea.", dezvăluie oameni care au lucrat pentru fostul episcop. Şi a vrut din ce în ce mai mult. Obiectele bisericeşti, teoretic gratuite, erau vândute la suprapreţ enoriaşilor. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: "Evangheliile cu 60, 70 de milioane. Şi lumânări, cu kilogramele! 600 de kilograme, 500, o mie. Şi banii pe loc!"

Iar apoi, Corneliu Bârlădeanu a început să pună presiune pe preoţii parohiilor mai mici din Vaslui. O spune chiar un fost slujitor al Domnului. Lucian Botez, preot caterisit: "Preoţii erau nevoiţi să plătească anumite debite care erau din ce în ce mai mari."

Lucian Botez, fost preot în Bozia, s-a trezit cu salariul de şase ori mai mic decât cel din acte şi a cerut explicaţii chiar fostului Înalt Prelat. Pentru că nu le-a primit, a dat în judecată episcopia Huşilor. Şi chiar a câştigat în instanţă. Iar pentru asta, a fost caterisit: "Eu nu mi-am putut asuma până la capt aceast umilinţă."

La conducerea episcopiei Huşilor este acum presfinţitul Ignatie, care nu a vrut să comenteze ce s-a întâmplat înainte de numirea lui în funcţie. Fostul episcop rămas fără scaun, Corneliu Onilă, a dispărut după scandal. Superiorii i-au oferit un loc la mai multe mănăstiri din ţară, dar le-a refuzat pe toate. Unele voci spun că s-ar fi retras în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi detalii despre abuzurile lui Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Huşilor. Cerea un preţ inimaginabil pentru o sfinţire