"Durerea din suflet nu se vede, nu se vindecă". Paula, victimă a violenţei în familie, și-a făcut curaj și a ieşit în stradă
Femeile care au căzut victime abuzurilor familiei sau partenerilor de viaţă au ieşit astăzi în stradă. Vorbesc despre un fenomen pe care nici societatea nici statul nu pot să-l oprească. Alături de ele au fost şi mai mulți ambasadori.
De Redactia Observator la 20.10.2018, 23:05Femeile care au căzut victime abuzurilor familiei sau partenerilor de viaţă au ieşit astăzi în stradă. Vorbesc despre un fenomen pe care nici societatea nici statul nu pot să-l oprească. Alături de ele au fost şi mai mulți ambasadori.
Realitate e dură. La fiecare 30 de secunde are loc o agresiune. Una din patru românece a fost agresată de partener cel puţin o dată.
Sute de femei au ieşit astăzi în marş pe bulevardele Capitalei pentru a fi auzite de autorităţi. Oana a îndurat 25 de ani agresiunile soţului. Acum are curaj să vorbească şi se consideră o învingătoare.
Oana: "Am fost amenințata de câteva ori cu cuțitul si când spuneam lucrul asta cuiva mi se spunea: dar unde ești tăiată? Nu se vede sângele. Durerea din suflet nu se vede, nu se vindecă".
- A salvat toată viața inimi, dar azi s-a oprit a ei. Doctorița Cosana a murit la 44 de ani, în timpul gărzii la...
- Accident teribil în Tulcea, la Nabalt. Un tânăr de 25 ani a murit, după ce a intrat cu duba într-un copac. Alți...
- Lacrimi şi durere nemărginită la înmormântarea micuţei Teodora. Copila a murit din cauza unui tânăr care la...
Femeia povesteşte că şi după divorţ a continuat violenţa. Cea psihică.
Oana a venit la miting de braţ cu o prietenă. Şi ea a fost lovită de partenerul de viaţă. Paula are 36 de ani şi a reuşit cu greu să pună capăt relaţiei. Spune că nu a avut un sprijin real din partea autorităţilor.
Paula: Cel mai bine e să-și vadă fiecare de viața lui... Unde acolo a început amenințarea cu arma... Vrei să ai propriul paradis, dar doare, iubirea doare din păcate
Victimele violenţei în familie au fost sprijine azi de ambasadorii mai multor state. Mesajul e clar: violenţa împotriva femeilor există peste tot în lume, dar trebuie să înceteze.
Hans Klemm ambasador SUA: Autoritățile să răspundă rapid, centre de protectie, adăposturi pentru femei.
Siluetele unor femei care au fost ucise de soţi au purtat mesajul pe care femeile nu-l mai pot transmite: dintre zecile de mii de cazuri de violenţă înregistrate anual, doar 4 la sută ajung în instanţă.
La trei luni de când legea care promitea să apere femeile a fost publicată în Monitorul Oficial, poliţiştii au în continuare mâinile legate în faţa agresorilor.
Legea care le permite să dea ordin de restricţie pe loc nu a putut deocamdată să oprească nici măcar o palmă dată pe obrazul unei femei. Asta pentru că nu are încă norme de aplicare.