Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!
Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata roz produsă la Cluj-Napoca este preparată din boabe speciale de cacao. Iar acestea au fost obţinute de câţiva cercetători elveţieni, după o muncă de mai bine de deceniu.
De Redactia Observator la 11.03.2019, 17:37- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata roz produsă la Cluj-Napoca este preparată din boabe speciale de cacao. Iar acestea au fost obţinute de câţiva cercetători elveţieni, după o muncă de mai bine de deceniu.
Tot procesul de producţie are loc într-un mic laborator al unei cofetării din Cluj. Acolo, Adriana Rotar, cofetăreasă de peste 20 de ani, transformă ciocolata în cadouri perfecte.
"Pentru noi este un concept, numai ingrediente naturale folosim şi, dacă este nevoie de colorant, numai colorant natural" a spus Adriana Rotar, proprietar cofetarie.
Pentru prepararea tabletelor roz, cofetăresele încep prin a topi ciocolata cumpărată direct din Elveţia. După ce devine suficient de consistentă, o toarnă în forme, apoi îi presară zmeură pe deasupra şi o lasă o jumătate de oră în frigider. Apoi este numai bună de gustat.
Tot acolo sunt fabricate şi drajeuri din ciocolată roz, umplute cu merişoare, pentru a compensa gustul foarte dulce ciocolatei. Cofetăresele mai folosesc şi stafide, alune, migdale sau boabe de cafea.
"Ciocolata are ca şi ingrediente masă de cacao, unt de cacao, vanilie şi este obţinută dintr-un anumit soi de boabe de cacao, care sunt oprite din fermentaţie cam la jumătatea timpului şi dau această culoare" a spus Adriana Rotar, proprietar cofetarie.
Drajeurile conţin între 40 şi 60 la sută ciocolată roz, iar diferenţa din interior este compusă din fructe.
"Gustul este mai dulce decât la ciocolata de lapte sau neagră, dar are şi un pic de aicditate, un pic fructat" a spus Veronica Socoli.
Pentru o cutie de drajeuri sau o tabletă de ciocolată roz, clienţii plătesc 13 lei, în timp ce pentru o cutie de praline care conţine şi trufe, plătesc 30 de lei.