Medicii de familie continuă să protesteze şi acuză sutorităţile că în loc de negocieri, le oferă ameninţări
Medici umiliţi, pacienţi întorşi de la uşile cabinetelor şi autorităţi care sfidează protestele.
De Redactia Observator la 04.01.2018, 21:37Medici umiliţi, pacienţi întorşi de la uşile cabinetelor şi autorităţi care sfidează protestele. Aşa a decurs a doua zi în care medicii de familie au refuzat să mai acorde reţete sau bilete de trimitere, în contract cu Casa de Asigurări. CNAS anunţă că peste 4 milioane de pacienţi sunt în pericol, însă medicii din ţară au început să semneze, după ce au cedat presiunilor.
A doua zi de proteste s-a terminat mai rău decât a început. Medicii n-au obţinut nimic după presiunile de ieri, iar acum Casa Naţională le transmite că nu mai pot să semneze contractele, pentru că ar fi ilegal.
Potrivit CNAS, în acest moment sunt 2500 de medici de familie care încă nu au semnat contractele cu Casele de Asigurări. Un medic în România are aproximativ 1800 de pacienţi. Asta înseamnă că, în acest moment, în ţara noastră sunt 4 milioane şi jumătate de pacienţi care nu primesc bilete de trimitere sau reţete compensate şi gratuite.
Domnul Nicolae Ciobanu a venit la medic pentru reţeta lunară, însă a primit doar câteva pastile. Această familie a venit cu gemenii lor, de doar o lună, la primul control. Consultul a fost gratuit, dar mama va trebui să se întoarcă pentru concediul de maternitate.
- Ordonanţă controversată. Inspectorii ANAF vor primi prime în valoare de 15% din sumele recuperate de la...
- Cinci copii au fost în pericol, după ce au urcat singuri pe munte, în adidaşi. Jandarmii montani i-au salvat la timp
- Petrecere ratată de Revelion, la Constanţa, unde clienţii unui restaurant de lux au primit doar jumătate din...
Pacienta a fost întoarsă de la uşa medicului. Pentru astfel de atitudini, CNAS recomandă schimbarea medicului.
Pentru a-i ajuta pe pacienţi, autorităţile centrale anunţă şi bolile care pot fi tratate direct în spital, fără bilet de trimitere.
Alţii vor ceda, de mila pacienţilor, chiar dacă se simt umiliţi de autorităţi.
Revendicările au fost susţinute şi de Colegiul Medicilor, care îndeamnă la un dialog între protestatari şi autorităţi.