Românii preferă restaurantele de tip fast food, însă gusturile s-au schimbat. Caută mai nou salatele şi supele
Românii sunt mari consumatori de fast food, arată ultimele studii ale specialiştilor europeni, însă nu toţi cei care trec pragul acestor restaurante îşi cumpără neaparat sadvişuri. Mulţi se îndreaptă către variantele mai sănătoase, cum ar fi salatele şi supele. Iar managerii au înţeles asta. Aşa că acestea ocupă tot mai mult spaţiu în vitrine, lângă meniurile cu carne şi cartofi prăjiţi.
De Redactia Observator la 26.03.2017, 19:59Românii sunt mari consumatori de fast food, arată ultimele studii ale specialiştilor europeni, însă nu toţi cei care trec pragul acestor restaurante îşi cumpără neaparat sadvişuri. Mulţi se îndreaptă către variantele mai sănătoase, cum ar fi salatele şi supele. Iar managerii au înţeles asta. Aşa că acestea ocupă tot mai mult spaţiu în vitrine, lângă meniurile cu carne şi cartofi prăjiţi.
Cheltuim milioane de dolari anual pe fast food. De ceva vreme, moda meniurile pe bază de legume, fără grăsimi şi aditivi, a ajuns şi la noi.
Un astfel de meniu, care conţine o supă de ciuperci şi o salată cu legume şi pui, este tot mai căutat în marile restaurante de tip fast food. Este alternativa mai sănătoasă pentru cei care sunt mereu pe fugă.
Nu toată lumea are timp să ajungă acasă pentru a-şi lua masa şi eu zic că este extraordinar şi sunt şi bune în afară de asta.
La un astfel de fast food, o salată cu piept de pui la grill, branză, ardei gras, roşii cherry, crutoane costă, în aproape 20 de lei.
Cererea mare i-a determinat pe administratorii unor restaurante să introducă în meniuri, pe lângă pizza şi alte specialităţi italieneşti, salate sau supe.
Salatele ocupă un loc central în bucătăria italienească şi atunci cred că se încadrează în trendul ăsta ascendent al mâncării sănătoase.
Pot să mă duc să mănânc la un fast food, dacă mănânc o salată sau o supă şi mai apoi mă opresc la o bucată de carne, de exemplu, dacă o să consum doar carnea dintr-un hamburger.
Specialiştii ne recomandă totuşi să nu ne facem un obicei din a consuma alimente de tip fast food şi să avem grijă cum le combinăm în meniuri.
Combinaţia alimentelor într-un sandviş sau într-o şaorma cu de toate pe care o cunoaştem cu toţii este absolut nepotrivită, atât din punctul de vedere al caloriilor, cât şi din punctul de vedere al nutrienţilor.
Potrivit analiştilor de la Euromonitor, piaţa produselor de tip fast food din România va ajunge la aproape 600 de milioane de dolari până în 2020.