SPECIAL! Un prânz seducător: mâncarea estetică
Gândiţi-vă că sunteţi în vizită la muzeu şi aveţi posibilitatea de a lua prânzul înconjurat de piese de mobilier de colecţie, de obiecte decorative semnate de cei mai mari designeri de interior din lume. Plus, feluri de mâncare speciale care te îmbie numai cât te uiţi la ele. Mai mult, astfel veţi cunoaşte un nou concept: cel de "mâncare estetică".
De Redactia Observator la 21.09.2015, 20:29Gândiţi-vă că sunteţi în vizită la muzeu şi aveţi posibilitatea de a lua prânzul înconjurat de piese de mobilier de colecţie, de obiecte decorative semnate de cei mai mari designeri de interior din lume. Plus, feluri de mâncare speciale care te îmbie numai cât te uiţi la ele. Mai mult, astfel veţi cunoaşte un nou concept: cel de "mâncare estetică".
Cui nu i-ar plăcea să ia masa înconjurat de piese de mobilier de colecţie, de accesorii emblematice pentru zona de design interior, într-un ambient inedit şi cu o porţie de mâncare spectaculoasă în faţă? Asta e fuziunea pefectă dintre ambient şi mâncare.
Conceptul de mâncare estetică este unul inventat de Camelia Şucu, pornind de la echilibrul perfect dintre frumos şi sănătos.
Și dacă tot vorbim de estetic, primul lucru la care te gândeşti, te gândeşti la frumos. toate lucrurile pe care o să le facem, vor ieşi la final foarte frumoase, dar cel mai important, foarte sănătoase
După ce peştele este tras în tigaie cu puţin unt, se face o infuzie din plante aromatice, mentă, ghimbir, măr şi lămîie deshidrate, lămâie verde. Peste această infuzie, se va aşeza pe un grătar, peştele. Separat, cheful fierbe raviolli cu fructe de mare în sos de smântână şi unt plus piure de mazăre.
O altă reţetă simplă şi de mare efect estetic şi gustativ este şi cea de raviolli cu fructe de mare aşezate pe pat de piure de mazăre. Plantele colorate şi florile comestibile sunt un mare plus al acestui fel de mâncare. Până la urmă, vorbim de mâncare estetică.