De 15 ani, o familie din Olteniţa alege o vacanţă "atipică". Cum reuşesc să nu renunţe deloc la confortul de acasă
Vacanţa merge ca pe roate, mai ales când o petreci în rulotă. Oamenii se gospodăresc ca acasă şi spun că aşa îşi permit să stea mai mult la mare. Pentru a avea confort, mulţi au investit în panouri fotovoltaice. Iată preţurile pentru un sejur într-o casă pe roţi.
De Andreea Filip la 29.06.2023, 21:09Vacanţa de vară la ţară, la bunici, s-a transformat în vacanţă prelungită la malul mării pentru Alexandrina şi Octavian. An de an, bunicii lor îşi instalează casa mobilă în campingul de la Corbu.
Moda vacanţelor la rulotă
"Aici stăm, mâncăm. Înăuntru avem pat, dormim. Şi copiii şi noi. Avem şi afară, am pus hamac", arată bunica lor. "Ne ducem la mare şi mai mergem pe aici, prin zonă", spun nepoţii, Alexandrina şi Octavian. "Sunt multe avantaje, că putem să trăim sănătos şi frumos şi în natură. Dimineaţă m-am trezit cu un ciripit de păsărele, o frumuseţe", adaugă bunica. În rulotă, au condiţii ca acasă.
Moda vacanţelor la rulotă merge ca pe roate. Avantajele sunt de necontestat. "Să nu fim în aglomeraţie. Avem totul la dispoziţie, şi apă, şi lumină, şi totul", spune un bărbat din Ploieşti, la Corbu. "Aer curat, natura... O dată la săptămână mergem, luăm alimente, apă şi e foarte bine. Totul ne facem noi", adaugă o turistă din Olteniţa.
- Stațiunea de vis din țara noastră care va deveni "vedetă" internațională. Urmează să fie promovată în...
- După 10 ani de "furat meserie" în Grecia, Maria şi-a deschis propria afacere şi i-a cucerit pe turiştii din...
- Hotelurile de pe litoralul românesc, în concurenţă cu cele din Turcia şi Grecia. Cât plătesc românii pentru...
Vacanţă cu tradiţie pentru unii
O familie din Olteniţa vine la mare cu rulota de mai bine de 15 veri. Au învăţat să se gospodărească astfel încât să nu le lipsească nimic: "Aici e patul. Aragazul rulotei, aici e chiuveta rulotei. Toaletă... Avem chiuvetă şi o toaletă ecologică". Rulota este dotată şi cu o centrală pe gaz unde familia încălzeşte apa pentru duş.
Alte rulote au montate inclusiv panouri fotovoltaice. "Aici este unde luăm masa şi servim cafeaua dimineaţa. (n.r. Gătim) cartofi prăjiţi, friptură, grătar... De toate", arată un turist. Pentru cei care vor să ia o pauză de la gătit, o terasă din apropiere îi ademeneşte cu peşte proaspăt.
Cât costă să închiriezi o rulotă
Cei care vor să închirieze o casă pe roţi plătesc în jur de 80 de euro pe zi. Cu aproximativ 1.500 de euro, mulţi însă preferă să le cumpere la mâna a doua. Costul unei rulote noi pleacă de la 40.000 de euro şi poate ajunge până la 100.000 de euro, în funcţie de condiţii şi dotări.