Antena Meniu Search
x

Video Gabriel şi Alexandra au renunţat la camera de hotel şi au plecat în Croaţia într-o casă pe roţi: "O experienţă deosebită". Cât îi costă aventura

Vacanţele cu auto-rulota iau viteză! Românii au prins gustul lor. Dau fără ezitări camera de hotel pe casa cu roţi. Companiile care închiriază rulote abia dacă mai au vreo maşină disponibilă în weekenduri.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 12.06.2023, 21:40

Vezi și

Gabriel, Alexandra şi cei trei copii ai lor au plecat în vacanţă în Croaţia cu autorulota. Este primul concediu în care renunţă la hotel. La cât de încântaţi sunt, însă, de experienţă, nu pare să fie şi ultimul cu casa după ei. În plus, după ce au făcut calcule, le-a convenit mai mult varianta libertăţii.

Gabriel şi Alexandra: Să oferim o experienţă deosebită copiilor şi pentru că dacă am fi ales să mergem la hotel am fi fost obligaţi să luăm două camere. Ne-am luat în jur de 12 zile. Cred că în jur de 3.500 de euro. 

Cererile au crescut cu 20% în ultimul an în România

Companiile care închiriază autorulote în România spun că cererile au crescut cu 20% în ultimul an. Mulţi sunt încântaţi de acest stil de vacanţe, care nu este, însă, pentru toată lumea. Trebuie să fii şofer bun şi să ai permis special de conducere.

Pe acelaşi subiect

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Autorulota arată ca o mini-cameră de hotel. Este dotată cu două paturi king-size, care găzduiesc până la patru persoane, o bucătărie cu tot ce trebuie, de la plită, chiuvetă şi chiar frigider şi o baie cu duş. Iar cei care vor să ia masa în familie, au unde, pentru că există un loc special pentru asta. 

Cornel Bărăgan, reprezentat firmă rulote: Ne trebuie un permis categoria B cu minim 5 ani vechime. Trebuie să avem mai mult în vedere felul în care luăm virajele, în care parcăm şi felul în care suntem atenţi la traficul din jurul nostru. 

Turiştii străini sunt avansaţi când vine vorba despre plimbările cu rulota

Turiştii străini sunt la nivelul "avansaţi" când vine vorba despre plimbările cu rulota. Shon este fotograf specializat în imagini de vacanţă şi vine din Statele Unite. Împreună cu soţia, face turul Europei într-o autorulotă. Spune că este cel mai bun mod de a savura o călătorie. Şi, de multe ori, cel mai ieftin...

Shon, fotograf de călătorie: Campingurile sunt mult mai acceptabile ca preţ decât acasă. În acest camping am plătit doar 50 de lei pe noapte. Prin România e un tarif între 10 şi 25 de dolari pe noapte. 

De exemplu, un sejur de 8 zile cu autorulota în Grecia, la Paralia Katerini - staţiune de pe Riviera Olimpului - costă în iulie sub două mii de euro pentru o familie cu doi copii. Mai puțin decât un sejur clasic, cu avion și cazare. În România sunt peste 100 de campinguri omologate de ministerul Turismului. La 4 stele, un camping trebuie să aibă o cabină de duș închisă, un lavoar și o toaletă la 10 persoane, iar la o stea aceste dotări sunt raportate la 30 de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Observator » Stiri economice » Gabriel şi Alexandra au renunţat la camera de hotel şi au plecat în Croaţia într-o casă pe roţi: "O experienţă deosebită". Cât îi costă aventura