Locul superb din România care a devenit viral în mediul online. Turiști din toate colțurile țării vin să admire priveliștea
Statuia lui Iisus din judeţul Harghita, cunoscută şi ca Inima lui Iisus, a fost vizitată de zeci de turişti din toate colţurile ţării în acest weekend. Vremea frumoasă a fost perfectă pentru o drumeţie în mijlocul naturii, dar şi pentru poze perfecte.
De Redactia Observator la 15.04.2024, 08:32Muntele Gordon a fost unul din obiectivele turistice principale din acest weekend pentru iubitorii de natură, dar mai ales pentru cei dornici să ajungă la „Inima lui Iisus“. Vremea călduroasă i-a făcut pe mulţi să lase maşinile la poalele muntelui şi să urce pe jos, ori cu bicicleta. Odată ajunşi în vârf, aceştia au imortalizat priveliştea şi statuia.
Turist: E impresionant, merită să vii, să vezi, să urci sus, vezi toată priveliştea. E ceva de nedescris.
Turist: În drum spre Bucureşti am zis că să oprim şi la statuia aceasta. Peisajul este frumos, vremea este bună.
Turistă: E superbă zona, superbă, nu am fost, şi mereu încercăm să schimbăm locul. Nu mergem de două ori în acelaşi loc, chiar dacă ne-a plăcut, să vedem cât mai mult din România.
- Experiența de doar două minute care se trăiește la cote maxime, în Gura Humorului. "La 57 de ani să faci...
- Pârtia de schi transformată în parc de distracţii. Real succes încă de la inaugurare: "Un loc foarte minunat"
- Vacanţă de Paşte. Locul din ţară unde un sejur de trei nopţi poate ajunge la aproape 3.000 de lei. Mesele şi...
Locul a devenit o atracţie pentru turişti
Pe o vreme cu vizibilitate mare se pot vedea, din vârful muntelui Gordon, 13 localităţi, dar şi 13 vârfuri muntoase. Locul a devenit o atracţie pentru turişti după ce mai multe imagini şi filmări cu statuia lui Iisus s-au viralizat în mediul online.
Localnic: Pot să se plimbe în pădure, să facă un popas aici, să mănânce kurtos kalacs, vizitează statuia.
Ridicată în 2011, „Inima lui Iisus“ este cea mai mare statuie a Mântuitorului din Europa de Est, cu o înălţime de 22 de metri şi o construcţie din fier şi oţel inoxidabil. Costul s-a ridicat la 200.000 de euro, bani ce au fost strânşi din donaţii de către autorităţile comunei Lupeni.