Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de Paşte. Locul din ţară unde un sejur de trei nopţi poate ajunge la aproape 3.000 de lei. Mesele şi cina festivă sunt incluse

În toate pensiunile din ţară se fac ultimele pregătiri pentru minivacanţa de 1 Mai şi cea de Paşte. În Ţinutul Neamţului, sunt aşteptaţi mii de turişti în perioada celor două sărbători. Cele mai multe locuri de cazare au fost deja rezervate. Proprietarii le pregătesc oaspeţilor excursii la mănăstiri, mese festive, petreceri şi multe suprize.

de Angela Bertea

la 14.04.2024, 19:55

Vezi și

Abia aşteaptă să le încântăm cu miere, cu grăunţe. Toţi copiii stau aici, lângă ele, că sunt iubirea familiei noastre aceste animăluţe. Cerbii sunt îngrijiţi de proprietarii unei pensiuni din Agapia, care le promit oaspeţilor un sejur de neuitat. 

Vacanţă de Paşte cu SPA modern şi saună

Eugen Grigoraş, administrator pensiune: Avem piscina, care abia am umplut-o, o pregătim pentru sărbătorile de Paşti. Un SPA modern, ce va include salină, saună umedă, saună uscată, bazin cu hidromasaj cu apă sărată. Avem ferma de cerbi charpatini. Puţină mişcare la terenul de sport, loc de joacă pentru copii, vizită la mânăstirile cele mai apropiate din zonă.

Nu doar facilităţile îi atrag pe turişti aici, ci şi frumuseţea naturii. Ioan are 65 de ani şi îşi serbează ziua de naştere şi ieşirea la pensie alături de familie.

Pe acelaşi subiect

Ioan, turist: Peisajul este mirific, zona este superbă la noi. Totul este frumos, fiind un complex, ai aerisit, sală de restaurant cu spaţiu de dans, eu sunt cu muzica şi dansul. 

Turist: Foarte frumos. Pentru că este primăvară, copacii sunt înfloriţi, foarte frumos. Şi mai ales că este o zi cu soare, e plăcut.

Pregătirile sunt în toi şi la o altă pensiune din zonă, mai ales în bucătărie.

Andreea Istrate, reprezentant pensiune: Le oferim turiştilor preparate tradiţionale din zona noastră, preparate moldoveneşti, cu drob de oaie, miel la cuptor, sarmale tradiţionale, tot ce ţine de zona noastră moldovenească.

La doar 20 de minute distanţă, în Nemţişor, un sat aşezat pe 7 coline, turiştii vor fi răsfăţaţi cu delicii dulci.

Mihaela Iliescu, administrator pensiune: În afară de cozonac, pască, vom avea baclava, tarte diferite, cu mere, fructe, apple pie, diferite prăjituri greceşti şi româneşti.

Peste tot, după slujba de Înviere, oaspeţii vor fi aşteptaţi la pensiuni cu ouă roşii, cozonac şi pască. În zonă sunt 17 schituri şi mănăstiri ce merită vizitate măcar o dată în viaţă. 

Un sejur de trei nopţi poate ajunge la aproape 3.000 de lei

Angela Bertea, reporter Observator: Odată ce ajungi în ţinutul Neamţului simţi, într-adevăr, spiritualitatea locului. Datorită numeroaselor mânăstiri şi schituri din apropiere, zona Neamţului mai este cunoscută şi ca Athosul României.

Arsenie Popa, stareţ Mânăstirea Sihăstria: Aceste locuri care au tradiţie monahală de sute de ani, aceste locuri sunt binecuvântate de trăirea multor monarhi care s-au nevoit, s-au desăvârşit şi au binecuvântat aceste locuri prin rugăcinea lor. 

Ținutul Neamțului se laudă şi cu alte atracţii turistice. 

Viorela Chiper, reprezentant asociaţie turism: Avem Cetatea Neamţ, monumentul Vânătorilor de Munte, Muzeul de Istorie şi Etnografie, Casa Veronica Micle, Casa Memorială Ion Creangă şi Ozana cea limpede şi curgătoare. 

Preţurile pentru un sejur de 3 nopţi sunt cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei pentru 1 Mai şi 1.500 şi 2.900 de lei pentru Paşte. Toate pachetele au mesele incluse, cină festivă de Paşte, muzică live şi acces la toate facilităţile pensiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Vacanţă de Paşte. Locul din ţară unde un sejur de trei nopţi poate ajunge la aproape 3.000 de lei. Mesele şi cina festivă sunt incluse