Antena Meniu Search
x

Video Statuia lui Iisus, o atracţie inedită în Harghita. Construcţia de 22 de metri oferă o privelişte inedită turiştilor

Probabil cunoaşteţi statuia lui Iisus, cu braţele larg deschise, amplasată la sudul oraşului Rio de Janeiro. Ei bine, o astfel de statuie se află şi în România, mai exact în Harghita. Se numeşte Inima lui Iisus, este cu aproape 10 metri mai mică decât cea originală, dar a devenit între timp un magnet pentru turişti. O scară metalică aflată în interiorul statuii le permite vizitatorilor să vadă de la înălţime priveliştea oferită de natură.

de Redactia Observator

la 31.10.2021, 09:13

Vezi și

Înaltă de 22 de metri, statuia lui Iisus a fost ridicată în luna august 2011, pe vârful muntelui Gordon, din judeţul Harghita. În 10 ani a devenit un adevărat reper atât pentru turişti, cât şi pentru oamenii locului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În interiorul monumentului a fost amplasată o scară, pentru ca turiştii să poată admira de sus priveliştea de la Odorheiu Secuiesc până la Sovata.

Turist: Este un monument unic, Harghita e superbă şi cu un potenţial turistic extraordinar de mare!

Pe acelaşi subiect

Reporter:  Aţi urcat pe statuie? 

Turist:  Până în vârf!

O atracţie turistică inedită

Printre turiştii care s-au adunat să vadă de la înălţime peisajul de toamnă s-au numărat şi aproape 40 de biciclişti, care au organizat o plimbare de 45 de kilometri.

Biciclist: Pentru sfârşit de sezon ne-am adunat atât de mulţi. Şi vreme frumoasă, şi peisajul foarte frumos.

Statuia se află la o altitudine de aproape 1000 de metri şi este similară celei din Rio de Janeiro. A fost realizată din fier galvanizat de un artist din Odorheiu Secuiesc. Lucrarea a costat 200 de mii de euro, bani primiţi atât de la Consiliul Local, cât şi din partea mai multor fundaţii şi societăţi comerciale din zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Statuia lui Iisus, o atracţie inedită în Harghita. Construcţia de 22 de metri oferă o privelişte inedită turiştilor