Antena Meniu Search
x

Video Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat insolvenţa City Insurance. Ce trebuie să ştie şoferii care şi-au încheiat RCA-ul aici în caz de accident

După câteva săptămâni de tăcere, Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat insolvenţa City Insurance. Compania se îndreaptă spre faliment. În aceste condiţii, milioanele de şoferi asiguraţi la City trebuie să ştie că, în caz de accident, îşi pot repara maşinile cu banii veniţi din Fondul de Garantare. De asemenea, în orice moment, pot renunţa la poliţa City şi pot trece la o altă companie de asigurări.

De Mădălina Chiţac la 17.09.2021, 19:21
Vezi și

Acest bărbat a avut până de curând poliţă la City Insurane. Spre norocul lui, i-a expirat tocmai acum, când cel mai mare asigurător e în prag de faliment. 

''M-am interesat. N-am vrut să aleg o companie care deja e sub semnul întrebării. Trăim în România. Cred că explică tot. Dacă pot să funcționeze astfel de lucruri.''

Brokerii au încă dreptul să vândă asigurări

Brokerii vând în continuare asigurări la City. Nimeni nu-i opreşte să facă asta, atâta timp cât companie are autorizaţie de funcţionare. Însă şoferii au început să se ferească de asigurătorul care a reuşit să obţină monopolul pe piaţa RCA.  

Pe acelaşi subiect

''Mulți avem asigurare acolo, ce o să facem în cazul în care ne trezim cu o surpriză să ne lovească în trafic? E neplăcut.''       

Artin Sarchizian, avocat: Ca o măsură de prevenţie, poți încheia o nouă poliță de asigurare, urmând să înştiinţezi vechiul asigurartor că ai o nouă poliță. 

Mai exact, poliţa veche e denunţată. Şi intră în vigoare noua poliţă. Nu pot să funcţioneze două asigurări în acelaşi timp. Doar că...

Artin Sarchizian, avocat: Dacă riscul asigurat s-a petrecut sub vechea polița, noul asigurător nu are nicio răspundere, ci numai din clipa în care ai încheiat nouă polița, pentru viitor, noul asigurator îți va plăti acele sume. 

La încheiera unui nou contract ar trebui însă să avem în vedere câteva lucruri. 

Răzvan Pavel, broker asigurări: Trebuie să fii atent la renumele companiei. Te poți uita... fiecare companie e obligată să afișeze pe site numărul de reclamații în ultima perioadă.

La City Insurance, spre exemplu, în ultimele 3 luni s-au depus peste două mii de reclamaţii. Şi asta ar fi trebuit să le dea de gândit şoferilor, chiar dacă erau tentaţi cu cel mai mic preţ de pe piaţă.

''Asta e mereu păcăleala românilor – prețul. Foarte multă lume se uită la preț.''

Răzvan Pavel, broker asigurări: Dacă aleg o companie al cărei preț RCA e mult sub prețul de referință atunci e clar că se întâmplă ceva cu acea companie. 

Până acum, ASF nu a venit cu răspuns oficial în privinţa falimentului City Insurance. 

Fondul de investiţii susţine că a pus capital de 300 de milioane de euro în companie, ceea ce ar permite salvarea asigurătorului. Surse din piaţă susţin că nu a intrat nici un ban pentru refacerea capitalului. Şi oricum, e mult prea târziu. Compania avea ca termen limită data de 6 septembrie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat insolvenţa City Insurance. Ce trebuie să ştie şoferii care şi-au încheiat RCA-ul aici în caz de accident