Antena Meniu Search
x

Video Şoferii români, forţaţi să scoată mai mulţi bani din buzunare după falimentul City Insurance. Şef Consiliul Concurenţei: Ei s-au ars o dată, nu cred că riscă a doua oară  

Blocajul în care este cea mai mare companie din domeniul asigurărilor RCA aduce creşteri uriaşe de preţuri la poliţe. În doar câteva zile, companiile au adăugat sute de lei în plus la ofertele pe care le prezintă clienţilor. Totul în speranţa că vor face profit pe urma celor care până acum erau asiguraţi la City Insurance.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.09.2021, 17:24

Vezi și

Ionut Dobre, păgubit: O situaţie jenantă, să aşteptăm atâta. Când e vorba de făcut, ne facem imediat, că ne amendează. Şi când e de o problemă, nu ne mai ajută nimeni. 

Ionuţ Dobre a fost implicat într-un accident în urmă cu două luni. Cel care l a lovit avea asigurare la compania City Insurance, pe baza căreia el acum ar trebui să-şi repare maşina. 

Ionut Dobre, păgubit: De 2 luni n-am primit niciun răspuns, nimic. Nu prea mai vor să mai repare. Până aşteapta.Până am vrut s-o fac în regim propriu, dar nici asa n am primit nicio oferta de la ei, n am primit nimic. 

Alt şofer, aceeaşi situaţie. 

Pe acelaşi subiect

Andrei Stan, păgubit: Am fost la un service şi când au auzit ca e de la City nu mi-a acceptat maşina. Eu, având nevoie de masina, nu puteam să aştept. Câţi bani aţi avea de recuperat? 4 mii şi ceva de lei, aproape 5 mii. 

Bogdan Chiriţoiu, şef Consiliul Concurenţei: Sistemul are resurse prin care aceste polite vor fi plătite. Deci cei care au accidente nu trebuie să se teamă că maşina lor nu va fi reparată.

Mădălina Chiţac: Peste 3 milioane de clienti are City Insurance. Oameni care, în perioada următoare, vor migra către alte companii din domeniul RCA. Oricum, firmele profita de pe urma falimentului celui mai mare asigurător din tara si peste noapte au crescut tarifele politelor RCA. 

Diferenţele sunt uriaşe. Chiar şi peste 500 de lei în plus la o poliţă. Spre exemplu, o companie care la începutul lunii vindea o poliţă cu 1.398 de lei, a ajuns acum s-o vândă cu 1.917 lei. La alte societăţi, majorările sunt de peste 300 de lei, în doar câteva zile. 

În faţa valului de scumpiri, autorităţile promit măsuri. 

Poliţele RCA au sărit în aer

Bogdan Chiriţoiu, şef Consiliul Concurenţei: Urmarim piata si daca cumva se comporta incorect actorii, profita de aceasta ocazie ca sa creasca nejustificat preturile, atunci o sa i sanctionam. Ei s-au ars o data, nu cred ca risca a doua oara.  

Vasile Stefanescu, preşedinte COTAR: Presupun ca ei ar fi trebuit sa ramana cu aceleasi tarife. de ce? Ca sa acapareze din piata de la city. pt ca azi in contionuare city vinde polite de 1-2 milioane pe zi

Emit pentru că încă nu le-a retras nimeni autorizaţia. Autoritatea de Supraveghere Financiară întârzie să ceară falimentul. 

"N-ai de unde să alegi, deci va fi mai scump. Dar avem un ASF pe care îl plătim. Dacă City da faliment, conducerea ASF ar trebui demisa sau să-si dea demisia. E de bun simţ", spun clienţii. 

Falimentul City ar trebui acum să-i facă mai atenţi pe cei care vor să se multe la alt asigurător. 

Dan Barbu, presedinte ASSAI: În momentul în care le expira ar trebui sa aleaga o societate care sa le ganteze ca ii vor despagubi. Sa se sfatuiasca cu brokerul care ii vinde polita si sa ia putin pulsul pietei sa vada care sunt societatile care au probleme in piata

Guvernul vrea acum să mai calmeze situaţia. Va adopta în curând două acte normative. Primul va da posibilitatea Fondului de Garantare să dea despăgubiri imediat ce companiei îi va fi ridicată autorizaţia. În plus, autorităţile vor să vină cu referinţe pentru preţurile practicate de service-uri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Şoferii români, forţaţi să scoată mai mulţi bani din buzunare după falimentul City Insurance. Şef Consiliul Concurenţei: Ei s-au ars o dată, nu cred că riscă a doua oară