Antena Meniu Search
x

Video La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm anvelope second-hand

Câteva zile ne mai despart de iarnă şi de momentul în care mergem să ne echipăm maşinile pentru sezonul rece. Trebuie însă să fim foarte atenţi de unde cumpărăm anvelopele. Deşi putem să economisim nişte bani cu nişte anvelope second-hand, acestea ne pot pune viaţa în pericol. La ce trebuie să vă uitaţi dacă alegeţi cauciucuri second-hand, aflaţi din materialul următor. 

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 08:46

Vezi și

Deşi putem să economisim nişte bani cu nişte anvelope second-hand, acestea ne pot pune viaţa în pericol. Specialiștii ne spun la ce trebuie să vă uitaţi dacă alegeţi cauciucuri second-hand.

Ai bani, cumperi anvelope noi. Nu ai bani, iei second-hand

Preţul este un criteriu important când vine vorba de schimbarea anvelopelor. Însă trebuie luată în calcul şi siguranţa pe şosele. 

Răzvan Frățianu - pilot profesionist: Dacă anvelopa a trecut de data de fabricaţie de 5-6 ani, deja nu mai este eficientă pentru a conduce pe suprafeţe alunecoase. Riscul este foarte mare când va trebui să frânăm de urgenţă, când intrăm într-un viraj. 

Pe acelaşi subiect

La fel de riscant este şi dacă anvelopele sunt foarte uzate.

Răzvan Frățianu - pilot profesionist: Sunt nişte striaţii şerpuite, în interiorul lor intră zăpada. Dacă este uzată aceste caneluri devin şi mai mici şi mai rigide şi dacă sunt rigide, ele nu se pot deforma pentru a permite zăpezii să intre acolo şi a forma contanctul şi atunci va rula tot timpul plastic pe zăpadă.

Cauciucurile bune second-hand trebuie să aibă o vechime mai mică de 5 ani

Cauciucurile bune second-hand trebuie să aibă profilul mai mare de 4- 5 milimetri și o vechime mai mică de 5 ani. Cei mai mulţi dintre şoferi preferă însă anvelopele noi, mai sigure.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. 

Cms. șef Ionuț Epureanu - purtător de cuvânt IPJ: Amenda pentru conducerea unui autovehicul fără ca acesta să fie echipat cu anvelope de iarnă: între 1.305 lei şi 2.900 lei, reţinându-se şi certificatul de înmatriculare a autovehiculului.

Experții recomandă verificarea anvelopelor second hand de către un specialist înainte de a fi montate pe mașină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri Auto » La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm anvelope second-hand