Antena Meniu Search
x

Video Noi reguli și restricții pentru mersul cu trotineta electrică prin București

În curând, să mergi cu trotineta închiriată prin Bucureşti ar putea semăna mai mult cu mersul cu maşina. Consilierii din primăria generală vor noi reguli pentru cei care merg cu vehiculele electrice, dar şi pentru firmele care închiriază dispozitivele. Deocamdată iniţiatorii nu au prevăzut şi amenzile pentru cei care încalcă regulile.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.07.2022, 14:16

Vezi și

Trotinetele ar urma să nu mai poată fi lăsate oriunde, abandonate pe trotuar sau în alte locuri unde ar putea încurca circulația. În schimb, acestea vor trebui lăsate doar în parcări, în zone special amenajate. 

Această regulă se aplică atât utilizatorilor, cât și companiilor care au flote de astfel de dispozitive.

Totodată, apar obligații noi pentru utilizatori în ceea ce privește condusul acestor vehicule. Spre exemplu, dacă proiectul trece, nu vor mai avea voie să depășească mașini în trafic, nu vor mai putea intra cu trotinetele electrice în parcuri sau grădini. 

Fără căști în urechi pe trotineta electrică

De asemenea, utilizatorii între 14 și 16 ani ar urma să fie obligați să poarte casca de protecție. Mai mult, niciun utilizator de trotinetă electrică nu va mai avea voie să aibă căști audio în urechi sau orice alt dispozitiv electronic în mână, cât timp conduce trotineta.

În momentul de față există o singură sancțiune prevăzută, de până la 400 de lei, pentru cei care parchează aiurea aceste trotinete. Foarte important de menționat că toate aceste reguli se vor aplica doar în București și doar celor care conduc trotinete închiriate, nu și celor care au trotinete proprii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Noi reguli și restricții pentru mersul cu trotineta electrică prin București