Noi reguli pe Calea Victoriei, la "Străzi deschise": bicicletele şi trotinetele doar pe culoarul propriu şi fără comerţ ambulant
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în urma consultării cu societatea civilă au fost stabilite o serie de măsuri pentru a asigura liniştea în timpul evenimentului "Străzi deschise", notează Agerpres.
"Proiectul 'Străzi deschise-Bucureşti, Promenadă Urbană' a atras deja zeci de mii de oameni în cele trei weekenduri de desfăşurare, dovadă a nevoii bucureştenilor de zone pentru promenadă şi relaxare. Pe parcursul desfăşurării proiectului am primit mai multe solicitări de la cetăţeni. Astfel, în urma consultării cu societatea civilă, împreună cu echipa din cadrul Primăriei care coordonează acest proiect, am decis să luăm câteva măsuri menite să asigure liniştea riveranilor, dar şi confortul şi siguranţa celor care participă la eveniment", scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.
El menţionează că măsurile vor intra în vigoare chiar din acest weekend şi că poliţia locală a început deja informarea riveranilor. Totodată, poliţiştii locali vor fi prezenţi pe tot parcursul desfăşurării proiectului pentru a asigura respectarea următoarelor reguli:
- limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât şi pentru artiştii stradali;
- desemnarea unor zone dedicate pentru artiştii stradali care participă ad-hoc la eveniment;
- interzicerea comerţului stradal şi a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanţă cu aspectul zonei;
- restricţionarea circulaţiei bicicletelor şi trotinetelor doar pe pista dedicată şi interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal şi în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act - str. Amzei).
Asociaţia ARCEN a anunţat miercuri că a transmis primarului general, dar şi unor directori din Primărie sesizările riveranilor din Calea Victoriei în urma "denaturării" proiectului "Străzi Deschise" în weekendul 21-22 mai. "Străzile pietonale temporare nu sunt acelaşi lucru cu un festival urban. Trebuie o abordare calitativă care să favorizeze creşterea calităţii vieţii urbane, dezvoltarea unei culturi a pietonului şi pietonizării, însufleţirea oraşului prin viaţă socială în mijlocul străzii, creşterea siguranţei pietonilor, încurajarea mersului cu bicicleta", a precizat sursa citată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰