Video Reguli noi pentru trotinetele electrice: Uniunea Europeană ne obligă să avem poliţe RCA
Circuli cu trotineta, plăteşti RCA de anul viitor! Mijlocul de transport atât de popular în marile oraşe va fi reglementat exact ca maşina sau motocicleta. Ne obligă Uniunea Europeană, după ce accidentele în care au fost implicate trotinete s-au înmulţit.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Surse: Rusia încearcă să influenţeze alegerile din România. Cum vrea Kremlinul sa deturneze procesul electoral
Soluţia ideală de strecurat în trafic, trotinetele electrice sunt în acelaşi timp o problemă reală pentru şoferi.
Şofer: Circulă prin locuri nepermise, sunt de multe ori neatenti si pot sa ajunga in pericol si ei si sa puna in pericol si pe alţii.
Bărbatul de pe trotinetă a avut noroc, a avut câteva contuzii uşoare după ciocnirea cu biciclistul. Din spate veneau însă maşini, iar incidentul ar fi putut avea un alt final. Sute de accidente în care au fost implicate trotinete au avut loc în ultimii ani, unele dintre ele cu pierderi de vieţi. De aici până la obligarea proprietarilor de a încheia o poliţă RCA a mai rămas un pas. Ne-o cere Uniunea Europeană, iar directiva va deveni lege pentru România din 2023.
Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR): Pentru a face o astfel de asigurare înseamnă că trotineta respectivă trebuie înregistrată la administraţia locală.
- De anul viitor, proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare
- Trotinetele electrice revin pe străzile din Copenhaga. Primăria le permite din nou, în ciuda numeroaselor accidente
- Reguli noi și restricții pentru cei care merg pe trotinete electrice. Cum trebuie procedat dacă schimbi direcția...
Reguli noi pentru trotinetele electrice
Asigurarea va funcţiona la fel ca poliţa RCA încheiată în cazul unei maşini. Va despăgubi orice daună pe care cineva o produce altei persoane, materială sau corporală.
Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR): Pot ajunge nişte despăgubiri la câteva sute de mii sau chiar spre milionul de euro. De asta este necesară o astfel de protecţie.
Alex Prunean, reporter Observator: O trotineta electrică normală poate circula cu până la 35 km/h, dar sunt şi modele care pot atinge viteze de până la 50-60, deci în caz de accident, daunele pot fi extrem de mari. În prezent, singura modalitate pentru un păgubit care vrea să îşi recupereze pagubele este să se adreseze instanţelor de judecată.
Posesorii de trotinete pot încheia şi în prezent o asigurare de răspundere civilă auto. Cei mai mulţi însă nu o fac.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰