Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru trotinetele electrice: Uniunea Europeană ne obligă să avem poliţe RCA

Circuli cu trotineta, plăteşti RCA de anul viitor! Mijlocul de transport atât de popular în marile oraşe va fi reglementat exact ca maşina sau motocicleta. Ne obligă Uniunea Europeană, după ce accidentele în care au fost implicate trotinete s-au înmulţit. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.02.2022, 20:02

Vezi și

Soluţia ideală de strecurat în trafic, trotinetele electrice sunt în acelaşi timp o problemă reală pentru şoferi. 

Şofer: Circulă prin locuri nepermise, sunt de multe ori neatenti si pot sa ajunga in pericol si ei si sa puna in pericol si pe alţii. 

Bărbatul de pe trotinetă a avut noroc, a avut câteva contuzii uşoare după ciocnirea cu biciclistul. Din spate veneau însă maşini, iar incidentul ar fi putut avea un alt final. Sute de accidente în care au fost implicate trotinete au avut loc în ultimii ani, unele dintre ele cu pierderi de vieţi. De aici până la obligarea proprietarilor de a încheia o poliţă RCA a mai rămas un pas. Ne-o cere Uniunea Europeană, iar directiva va deveni lege pentru România din 2023. 

Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR): Pentru a face o astfel de asigurare înseamnă că trotineta respectivă trebuie înregistrată la administraţia locală. 

Pe acelaşi subiect

Reguli noi pentru trotinetele electrice

Asigurarea va funcţiona la fel ca poliţa RCA încheiată în cazul unei maşini. Va despăgubi orice daună pe care cineva o produce altei persoane, materială sau corporală. 

Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR): Pot ajunge nişte despăgubiri la câteva sute de mii sau chiar spre milionul de euro. De asta este necesară o astfel de protecţie. 

Alex Prunean, reporter Observator: O trotineta electrică normală poate circula cu până la 35 km/h, dar sunt şi modele care pot atinge viteze de până la 50-60, deci în caz de accident, daunele pot fi extrem de mari. În prezent, singura modalitate pentru un păgubit care vrea să îşi recupereze pagubele este să se adreseze instanţelor de judecată.

Posesorii de trotinete pot încheia şi în prezent o asigurare de răspundere civilă auto. Cei mai mulţi însă nu o fac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi pentru trotinetele electrice: Uniunea Europeană ne obligă să avem poliţe RCA