Antena Meniu Search
x

COPIII SUNT MINUNEA: Muzica, miracolul din intuneric

Traieste de cand se stie intr-o lume intunecata si pentru el, culorile, formele si lumina raman simple cuvinte. A gasit o calauza care sa il ajute sa paseasca, muzica

Vezi și

La cei 14 ani, Alexandru, desi nevazator, canta. Fluier, vioara, saxofon, cimpoi. si tot asa pana la cincisprezece instrumente. Un deceniu cat o viata dedicat muzicii care il ajuta sa vada dincolo de puterea ochilor, dincolo de culorile si formele care i-au fost interzise din prima saptamana de viata. S-a nascut un copil normal, insa prematur, iar dupa cateva zile de incubator, mama a primit cumplita veste: Alex isi pierduse vederea.

Pentru Alex, joaca de-a muzicianul a inceput cand avea patru ani, cu orga unui prieten. Mamei i-au placut sunetele scoase de clapele atinse de mainile copilului si a vrut sa incerce mai mult.

Acum cinci ani, a descoperit instrumentul care avea sa ii schimbe viata, fluierul fara dop. El l-a dus pentru prima data pe scena. De atunci sunt de nedespartit. Cu el a obtinut cele mai multe premii si cu muzica lui ii face sa tresara chiar si pe cei mai mici dintre dansatori.

De cate ori alege un instrument nou spune ca e ultimul. Sunetul il tine prizonier. Prin el simte culoarea, forma si sufletele si doar asa, cu fiecare instrument percepe lumea care se schimba in jurul lui fara ca el sa ii poata urmari macar umbrele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Campanii » COPIII SUNT MINUNEA: Muzica, miracolul din intuneric