Antena Meniu Search
x

”România alege. Ce se alege de România?”: Observator 19 se întreabă ”Ce se alege de satul nostru?”

Campania inițiată în săptămâna premergătoare alegerilor prezidențiale, ”România alege. Ce se alege de România?” continuă miercuri seară la Observator 19 cu un reportaj care pune sub lupă soarta satului românesc.

Campania inițiată în săptămâna premergătoare alegerilor prezidențiale, ”România alege. Ce se alege de România?” continuă miercuri seară la Observator 19 cu un reportaj care pune sub lupă soarta satului românesc

Cu mult umor și înțelepciune neaoșă, reporterii Antena 1 se întreabă ”Ce se alege de satul nostru?” și ajung în câteva localități de lângă București, dar și din țară, pentru a observa ce au lăsat în urmă tinerii plecați la orașe și ce își doresc bătrânii râmași singuri de la cel ce urmează să îi conducă pe români.

Reporterii Observator ajung acasă la urmașii lui Moromete, în bătătura unor personaje diferite, de la învăţător, văcar, tânăr, bătrân. Pulsul vieții la sat e luat la birt, la băncuţa din faţa curţii, în curte, la biserică. Prilej numai bun pentru a sta de vorbă cu sătenii despre ”domniile” de până acum.

Câţi preşedinţi a avut România post-decembristă? Care au fost ei? Ce sistem politic ştiu oamenii că este în România? O fi republică, o fi monarhie? Ce înseamnă votul? Mai ales că unii pun votul în urnă, în vreme ce alții pun pahar după pahar la gură și fac politică. Cu ce i-ar servi sătenii pe aleși, le-ar da o țuică, o bere, ce așteptări au de la ei și ce s-a ales de satul lor, telespectatorii Antena 1 vor afla toate acestea miercuri, 29 octombrie, la Observator 19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Campanii » ”România alege. Ce se alege de România?”: Observator 19 se întreabă ”Ce se alege de satul nostru?”