Antena Meniu Search
x

Video 700 de lei de la stat pentru 3 milioane de români. Reacţia unei femei cu pensie de 1.000 de lei, la aflarea veştii

Veşti bune pentru mai bine de trei milioane de pensionari. Pe lângă voucherele de 250 de lei, cei care au pensia mai mică de două mii de lei vor primi luna viitoare şi un ajutor de 700 de lei. Banii sunt bineveniţi, spun cei care supravieţuiesc de la o lună la alta cu doar câteva sute de lei. Analiştii cred însă că măsurile sociale sunt o picătură în oceanul crizei.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 02.06.2022, 19:12

Vezi și

Peste trei milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei de la stat. Banii vor ajunge la oameni prin Poşta Română luna viitoare, odată cu pensia. Ajutorul se va acorda o singură dată, în acest an. "Vor beneficia atât pensionarii sistemului public de pensii, cât şi pensionarii care au pensii militare de stat, dar şi veteranii, soţii supravieţuitori, persecutaţii etnic şi politic", a declarat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Cine va primi ajutorul de 700 de lei

Banii vor ajunge la toţi cei care au cu o pensie mai mică sau egală cu 2.000 de lei. "O mie de lei am", arată o pensionară care se plânge că dă toţi banii pe medicamente. "Dăm pe facturi, plătim totul ... Medicamente. Ne luăm de mâncare. Mă ţiu cu ei (n.r. de bani) de la pensie la pensie", mărturiseşte o altă femeie. "Strângem cureaua cât putem"

Banii de la stat nu compensează nevoia de măsuri fiscale

"Ajutoarele astea sunt ca un algocalmin acordat unui bolnav aflat în comă. Îi va alina puţin durerea, dar nu îl va scoate din situaţia economică gravă în care se află. Economia are nevoie de măsuri fiscale, are nevoie de măsuri de reformă", spune Adrian Negrescu, analist economic.

La casele de ajutor reciproc ajung zilnic zeci de pensionari, să se împrumute. Întrebat câţi oameni vin să facă împrumut zilnic, Gheorghe Chioaru răspunde: "Să zicem peste 50". Ajutoarele de 700 de lei pentru pensionari au un impact de 2,3 miliarde de lei în bugetele ministerelor Muncii, Apărării şi Afacerilor Interne. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » 700 de lei de la stat pentru 3 milioane de români. Reacţia unei femei cu pensie de 1.000 de lei, la aflarea veştii