Antena Meniu Search
x

Afacerea care vrea să "revoluţioneze" industria cafelei şi să salveze mediul. Cât va costa produsul inovator

Afacere cu cafea fără boabe. Un start-up din oraşul american Seattle, susţinut de unii dintre investitorii aflaţi în spatele companiei Beyond Meat, a lansat în această săptămână prima cafea din lume care nu este obţinută din boabele arborelui de cafea, cu scopul de a reduce impactul generat asupra mediului înconjurător de această băutură populară, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 15:37

Prima cafea din lume care nu este obţinută din boabele arborelui de cafea
Prima cafea din lume care nu este obţinută din boabele arborelui de cafea - Profimedia (scop ilustrativ)

Inovaţia a atras atenţia investitorilor, care au finanţat cu 51,6 milioane de dolari start-upul Atomo Coffee în speranţa că sortimentul acestuia - care foloseşte superalimente şi ingrediente reciclate pentru a imita structura moleculară a cafelei - va avea succes în rândul consumatorilor.

Afacere inovatoare cu cafea

Pe măsură ce clima planetei noastre se încălzeşte, fermele de cafea, în special cele care cultivă varietatea Arabica, mai sensibilă şi preferată de barmani, se mută spre nord, distrugând în calea lor multe păduri în căutarea unor zone cu climă mai rece, relatează Agerpres.

Defrişările reprezintă a doua cauză principală a schimbărilor climatice după arderea combustibililor fosili. Studiile ştiinţifice au arătat că, până în 2050, aproximativ jumătate din terenurile folosite în prezent pentru cultivarea cafelei ar putea să devină neproductive din cauza schimbărilor climatice.

Pe acelaşi subiect

"Cafeaua cauzează defrişări într-un ritm destul de alarmant - aproape 10 Central Park din New York pe zi", a declarat CEO-ul şi cofondatorul Atomo Coffee, Andy Kleitsch, înainte de lansarea sortimentului său de "cafea fără boabe", un eveniment care a avut loc vineri în cadrul New York Coffee Festival.

"Vorbim despre o maşinărie, o maşinărie a cafelei care nu se opreşte niciodată, care caută mereu tot mai mult teren cultivabil şi pe care noi încercăm să o combatem", a adăugat el.

Cu ce preţ va fi vândută cafeaua

Potrivit reprezentanţilor Atomo Coffee, prototipul său iniţial de cafea rece fără boabe a produs cu 93% mai puţine emisii de carbon şi a folosit cu 94% mai puţină apă în comparaţie cu cafeaua tradiţională. Revista Time a inclus noul sortiment pe lista celor mai bune 200 de invenţii ale anului 2022.

Firma americană se aşteaptă la cifre similare pentru noul ei sortiment de cafea fierbinte fără boabe, care este de asemenea preparată prin folosirea unor ingrediente reciclate, precum sâmburii de curmale, care tind să fie aruncaţi în timpul procesului de producţie comercială.

Atomo Coffee doreşte să se adreseze iniţial cafenelelor şi nu magazinelor şi lanţurilor de supermaketuri, întrucât cafeaua sa prăjită va fi vândută cu amănuntul la 9,5 dolari per kilogram, versus 4,5-6,3 dolari per kilogram cât este preţul mediu plătit în magazinele din Statele Unite.

După creşterea rapidă a cifrei lor de afaceri, unii dintre producătorii de alternative pentru carne au întâmpinat dificultăţi în perioada recentă în contextul în care cumpărătorii afectaţi de inflaţie au renunţat parţial la aceste produse care sunt adeseori mai scumpe.

Cu toate acestea, reprezentanţii Atomo Coffee au precizat că poartă în prezent discuţii cu majoritatea companiilor importante de cafea din lume pentru a vedea în ce fel ar putea creşte producţia şi lanţurile de aprovizionare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Afacerea care vrea să "revoluţioneze" industria cafelei şi să salveze mediul. Cât va costa produsul inovator