Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu produse de lux prin care Mihai şi tatăl lui fac minuni în prag de Revelion. "Totul este posibil în atelier"

Petrecerea de Revelion se apropie cu paşi repezi şi trebuie întâmpinată cum se cuvine. Adică pe tocuri! Ne referim la doamne, evident. Şi, pentru că pantofii sunt una dintre piesele de rezistenţă din multe ţinute, aceştia trebuie să fie impecabili. De asta se ocupă doi bărbaţi din Craiova, tată şi fiu, recunoscuţi pentru priceperea cu care recondiţionează încălţămintea de lux. Iar asta pentru că din mâinile lor ies adevărate opere de artă. Iată!

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.12.2022, 09:57

Vezi și

Suntem în atelierul familiei Bonciog din Craiova unde Mihai şi Felix lucrează zi lumină pentru a reda încălţărilor strălucirea de altă dată. Vorbim însă despre pantofi de lux, care costă, unii dintre ei, mii de euro. 

Mihai Bonciog: O simplă ciupitură pe toc poate strica toată această eleganţă. Aici, noi revenim, după ce tatăl meu a aplicat protecţiile pe talpă pentru prelungirea vieţii tălpilor, noi revenim, chituim efectiv pielea unde are găurile şi apoi revenim, şlefuim şi apoi urmează partea de vopsire.

Iar reparaţiile sunt pe măsura valorii, pentru că meşterii sunt artişti în toată regula. În timp ce tatăl aplică protecţie şi repară tălpile, fiul este expert în pigmenţi. 

Mihai Bonciog: Am avut două perechi de pantofi din piele de crocodil de la un brand foarte scump, undeva la 4.000 de euro perechea şi atunci am lucrat cu ceva emoţii.

Pe acelaşi subiect

Mihai are 23 de ani şi lucrează alături de tatăl său de 6 ani

Mihai are 23 de ani şi lucrează alături de tatăl său de 6 ani. Deşi e foarte tânăr, băiatul face minuni când vine vorba despre alegerea culorilor şi combinarea nuanţelor. 

Reporter: Cât de greu este să nimereşti exact culoarea pe care o are pantoful clientului?

Mihai: Este destul de greu. Este totul pe feeling, este totul făcut spontan şi nu e formulă exactă. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Reparaţii, recondiţionări sau chiar schimbări de culoare. Aici, de pildă, se va ajunge de la albastru, la bej. Totul este posibil în atelier, iar costul pentru un astfel de serviciu poate să ajungă până la 25% din valoarea pantofului, dacă vorbim de un pantof de lux.

Clienţii aduc însă şi pantofi noi, care au nevoie doar de protecţie. Iar odată cu sărbătorile de iarnă şi comenzile s-au înmulţit.

Felix Bonciog: Astea sunt nişte încălţări noi care au venit din start pentru protecţie. Fiind talpă din piele, aici în vârf se duc cel mai repede. 

Reporter: Cu cât prelungim durata de viaţă a pantofului când venim din start aici?

Felix Bonciog: Cel puţin de 50 de ori. 

Iar când faci lucrurile cu pasiune şi îţi respecţi meseria, vei fi şi apreciat. Aşa au ajuns să fie autorizaţi pentru reparaţii şi retuşuri de cele mai cunoscute mărci şi branduri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu produse de lux prin care Mihai şi tatăl lui fac minuni în prag de Revelion. "Totul este posibil în atelier"