Antena Meniu Search
x

Video Afacerea prin care Istvan face un profit uriaş înainte de Crăciun. Vinde şi cu 85 de lei kilogramul

Au început pregătirile pentru masa de sărbători, iar pe lângă preparatele tradiţionale, la mare căutare sunt şi brânzeturile mai puţin obişnuite. Producătorii specializaţi în astfel de bunătăţi primesc comenzi pe bandă rulantă. Brânzeturile maturate cu vin, miez de nucă, chili sau busuioc pot fi vedetele platourilor de Crăciun.

de Sorin Tanţoş

la 18.12.2022, 10:33

Vezi și

Specialităţile franţuzeşti, italieneşti sau elveţiene îşi fac loc pe piaţa din România. Istvan este producător de brânzeturi maturate. Cea mai mare vânzare o are în perioada sărbătorilor. 

Istvan Varga, producător de brânzeturi: În perioada asta lumea îşi doreşte să aibă ceva sănătos, mai gustos pe masă decât produsele industriale. Avem brânză cu chili şi ciocolată, brânză cu fetească neagră, brânza cu nuci îmbibate în vin ars şi mai nou şi brânzeturi mai deosebite, cu mucegai nobil.

Din cauza utilităţilor mult mai scumpe, dar si din cauza scumpirii laptelui, producătorii au fost nevoiţi să majoreze preţurile cu până la 18 procente faţă de anul trecut. Chiar şi aşa, muşteriii nu lipsesc.

Istvan Varga, producător de brânzeturi: Se caută în mod special brânzeturile cu culori vii, mai colorate. De exemplu, în acest caz avem o brânză cu busuioc şi spirulină. Brânza cu cărbune vegetal costă 85 de lei kg. De multe ori mă miră cât de mult au crescut preţurile la produsele industriale.

Pe acelaşi subiect

Producătorii de brânzeturi tradiţionale sunt nevoiţi să mai lase la preţ

Client: Eu prefer brânzeturile să fie mai proaspete dacă se poate, dar îmi plac şi brânzeturile maturate, nu se pune problema. Brânzeturile maturate merg şi pentru asta sunt şi făcute, pentru evenimente mai speciale.

În piaţă, producătorii de brânzeturi tradiţionale sunt nevoiţi să mai lase la preţ pentru a reuşi să îşi vândă marfa.

Vânzător: 36 caşul de vacă, telemeaua la fel, brânza burduf e 40. Mai negociem preţul să poată toată lumea să îşi cumpere, să îşi facă masa de Crăciun.

Fie că este consumată ca atare, pe platouri bogate, sau ca ingredient în deserturi savuroase, brânza este nelipsită de pe masa de sărbători a românilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Afacerea prin care Istvan face un profit uriaş înainte de Crăciun. Vinde şi cu 85 de lei kilogramul