Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care bunica Veronica duce tradiţia mai departe. Clienţii sunt cei mai fericiţi: "Amintiri din copilărie"

Cozonacul nu poate lipsi sub nicio formă de pe masa de Crăciun. O bunică din Deva s-a mutat din bucătăria proprie în laboratul cofetăriei deţinute de familie, unde pregăteşte cu spor cozonacii care urmează să ajungă pe masa de sărbători. În ajutor bunicii Veronica a venit şi nepotul dornic să ducă mai departe reţetele tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 17:57

Vezi și

La 64 de ani, bunica Veronica se laudă cu cei mai buni cozonaci din România. Am găsit-o frământând aluatul, în laboratorul cofetăriei familiei, o afacere pornită din dorinţa de a duce reţetele tradiţionale mai departe. 

Bunica Veronica: Bunicile noastre se trezeau la 3 dimineaţa ca să frământe, pentru noi copiii era ca un miraj. Bineînţeles la vremea aia nu aveam voie să-l gustăm până nu-l duceam la biserică să-l sfinţim. Dar aşteptarea merita. Demul,t chiar în orice loc de muncă în apropierea sărbătorilor se povestea "eu am rețeta cutare, eu am rețeta cutare", şi pe zi ce trece am imbunătăţit şi am făcut tot mai bine, tot mai bine 

Ca să iasă cât mai fragezi, cozonacii sunt pregătiţi cu iaurt şi cu unt gras. 

Bunica Veronica: Noi folosim unt de calitate, 82% grăsime, făină cu 12% proteină, ouă lămâi, esenţă de vanilie şi rom, zahăr 

Pe acelaşi subiect

Odată ce aluatul e gata, trebuie lăsat la crescut

Abia apoi ia forma cozonacilor şi e băgat la cuptor. Bucătăria se umple rapid de mirosul copilăriei, iar clienţii apar imediat. 

Bunica Veronica: Mai demult bunicile noastre puneau un pic de mac sau de nuca măcinată, dar noi o să folosim migdale

Client: Sunt bune, avem opţiuni, fiecare ce doreşte, amintiri din copilărie 

Client: Ca şi acasă, nu este economie de nucă şi mac 

Client: Cozonacii sunt minunaţi, pufosi, buni, gustoşi

Client: Sunt ca la mama acasă, cozonaci adevaraţi

Mâna dreaptă a buncii Veronica e chiar unul dintre nepoţi, reponsabil să ducă tradiţia mai departe în familie. 

Bogdan Magdău: Am moştenit plăcerea de a face prăjituri şi cozonaci şi de la bunica şi de la mama, asta este pasiunea noastră şi vine din generaţie în generaţie

Un kilogram de cozonac ca la bunica acasă se vinde cu 60 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care bunica Veronica duce tradiţia mai departe. Clienţii sunt cei mai fericiţi: "Amintiri din copilărie"