Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Amnistia fiscală: cursuri online pentru datornicii care vor să scape de dobânzi şi pentalităţi

Fiscul cheamă românii la cursuri. ANAF organizează cinci seminarii pentru datornicii care vor amnistie fiscală. La primul, însă, funcţionarii s-au pierdut în explicaţii şi bâlbe. 

de Florentina Lazăr

la 30.09.2024 , 20:30

La sesiunea de întrebări şi răspunsuri, angajaţii Fiscului au poticnit des: "Decizii emise de organul fiscal, ca urmare ori a unui control... aaa. Din oficiu. Aici e vorba de inspecție fiscală da? Când e vorba de depunere... da, da".

Seminarul ar fi trebuit să explice românilor cum să beneficieze de facilităţile fiscale. "Metodologia pe care o avem de parcurs pentru amnistia fiscală, documentele care se întocmesc  până la depunerea cererii de anulare a obligațiilor bugetare", a declarat Marcel Boloş, ministrul de Finanţe.

Alte 4 seminarii pe tema amnistiei fiscale vor fi organizate în perioada următoare, pe 10, 16, 22 și 25 octombrie. Înscrierile se pot face pe portalul ANAF în limita a 500 de locuri disponibile, iar cursurile sunt online.

Vezi și

Cei care au de plată sub 5.000 lei sunt iertaţi de jumătate din datorie

Pe acelaşi subiect

Dacă firmele scapă doar de dobânzile şi penalităţile acumulate până la 31 august cu o condiţie - să plătească până pe 25 noiembrie, persoanele fizice au mai multe beneficii. Pe lângă ştergerea dobânzilor, cei care au de plată sub 5.000 lei sunt iertaţi de jumătate din datorie, iar cei cu restanţe mai mari de 5.000 lei primesc o reducere de 25%. 

"Trebuie să ceară o fișa fiscală să vadă ce datorii are. Cu dovada plății să facă o cerere. Pe scurt e simplu, dar această fișa pe plătitor din păcate la ANAF are propria viață și de multe ori informațiile din fișă nu sunt chiar cele corespunzătoare situaţiei de fapt fiscale a contribuabilului", explică Gabriel Biriş, expert fiscal.

Datornicul poate să conteste actul amis de ANAF

Datornicul poate să conteste actul amis de ANAF chiar şi în instanţă. Cei care nu au cont în Spaţiul Privat Virtual de ANAF vor primi de săptămâna viitoare informări de la poştaşi"Cu tot respectul pentru domnii din Poștă Română, nu știu ce traininguri ar putea să primească ca să facă față și să reușească să implementeze ceva într-un termen atât de scurt", adaugă Robert Croitoru, expert contabil.

Statul speră să obţină încasări de aproape 8 miliarde de lei din amnistia fiscală. 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri economice » Amnistia fiscală: cursuri online pentru datornicii care vor să scape de dobânzi şi pentalităţi