Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Datornicii, căutaţi de ANAF cu poştaşii. Vor primi trei documente în plic

Poştaşii pleacă în misiune specială de săptămâna viitoare! Au un milion de nume pe listă, dar nimic de dat, ci de luat. ANAF îi trimite pe capul datornicilor, să le explice avantajele amnistiei fiscale şi să colecteze sumele restante. 

de Florentina Lazăr

la 25.09.2024 , 20:28

Poştaşii vor suna la uşa datorinicilor, persoane fizice sau firme, care nu au cont în Spaţiul Privat Virtual de la ANAF şi le vor lăsa o informare. 

Datornicii, căutaţi de ANAF cu poştaşii

"Cei 21.500 de lucrători poştali pe care îi are Poşta Română vor fi implicaţi pentru ca într-o perioadă scurtă de timp să informăm debitorii cu privire la avantajele pe care le au. Noi avem 400 de executori fiscali care, într-o perioada scurtă de timp, nu vor face faţă unui asemenea volum de muncă", a declarat Marcel Boloş, ministrul de Finanţe.

Vezi și

Plicul trimis de Fisc conţine trei documente. Scrisoarea de informare despre condițiile în care se acordă amnistia, suma restantă şi reducerea acordată, o notificare pe care o vor completa cei care solicită ştergerea restanţelor şi cererea de anulare a unei părți din datorie.

Pe acelaşi subiect

"La sume atât de mici, vorbim de oameni care, probabil, locuiesc nu în centrul Bucureştiului sau în centrul oraşelor mari. Locuiesc la sate, în oraşe mici, unde. Le e mai greu cu SPV. Şi, atunci, soluţia asta mie mi se pare foarte inteligentă. Şi anume: să foloseşti o instituţie a statului", a declarat Gabriel Biriş, analist fiscal.

Poştaşul va putea să încaseze restanţele pe loc, cash şi de pe card, însă datornicii pot plăti şi la Oficiile Poştale. 

Guvernul speră să încaseze din amnistia fiscală

"Mi-e mila de el, e treabă în plus. ANAF-ul să plimbe un pic picioarele din birouri şi să meargă fix la adrese să vada cine nu poate să intre online", "Ideea de a plati la oficiul postal cred ca ne scuteste de f mult timp pierdut la ghiseele anaf unde sunt cozi interminabile", "Experienţa mea cu Poşta Română nu e foarte bună, aşa că nu pot să zic că am o încredere foarte bună în procesul ăsta", spun oamenii.

Guvernul speră să încaseze din amnistia fiscală aproape 8 miliarde de lei. 

Cei care au de plată sub 5.000 lei scapă de jumătate din datorie și de ștergerea dobânzilor și penalităților. Iar cei care au datorii de peste 5.000 de lei, pot primi o reducere de 25% și nu vor mai fi nevoiți să plătească deloc dobânzile și penalitățile. În cazul firmelor, se şterg doar de penalitățile acumulate până la 31 august, dacă își plătesc datoriile până la finalul lunii noiembrie.

Pentru impozitele locale, amnistia este oferită opțional de primării. 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri economice » Datornicii, căutaţi de ANAF cu poştaşii. Vor primi trei documente în plic