Antena Meniu Search
x

Avatar 2, al şaselea film din istorie care trece de 2 miliarde de dolari încasări la nivel mondial

Avatar 2: The Way of Water continuă să domine box office-ul nord-american. A intrat în clubul exclusivist al filmelor care au depăşit încasări de 2 miliarde de dolari la nivel mondial, potrivit datelor Exhibitor Relations.

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 22:00

Vezi și

Cu 20 milioane de dolari venituri generate în acest weekend în Statele Unite şi în Canada (faţă de 31 de milioane în weekendul trecut), filmul lui James Cameron domină clasamentul pentru a şasea săptămână consecutiv. 

Avatar 2 a obţinut încasari de aproape 598 de milioane de dolari în America de Nord şi 1,43 miliarde de dolari în restul lumii, depăşind pragul simbolic de 2 miliarde de dolari. Doar şase filme au atins acest prag în istorie, dintre care trei sunt regizate de cineastul canadian (Avatar, Avatar 2 şi Titanic). Celelalte filme care au depăşit acest prag sunt: Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens şi Avengers: Infinity War

Pe locul 2 în box office, Puss in Boots: The Last Wish a strâns încasari de 11,5 milioane de dolari în al cincilea weekend de când a fost lansat. Pe poziţia a treia (9,8 milioane de dolari) se regăseşte thrillerul M3GAN, povestea înfricoşătoare a unei păpuşi-robot.  Missing, de Nick Johnson şi Will Merrick, a debutat pe locul patru cu 9,3 milioane de dolari, înaintea peliculei A Man Called Otto cu Tom Hanks, care a înregistrat 9 milioane de dolari. 

Top 10 este completat de: 

Pe acelaşi subiect

6.Plane (5,3 milioane de dolari)

7.House Party (1,7 milioane de dolari)

8.That Time I Got Reincarnated as a Slime the Movie: Scarlet Bon (1,5 milioane de dolari)

9. The Whale (1,2 milioane de dolari)

10.The Black Panther: Wakanda Forever (1,2 milioane de dolari)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Avatar 2, al şaselea film din istorie care trece de 2 miliarde de dolari încasări la nivel mondial