Antena Meniu Search
x

Video Avatar 2 a ajuns pe marile ecrane după 13 ani de așteptare. Când va putea fi văzut filmul și în cinematografele din România

După 13 ani, aşteptarea fanilor Avatar a luat sfârşit. Ieri a avut loc premiera celei de-a doua părţi a peliculei, la Londra, unde actorii şi-au făcut apariţia pe covorul albastru alături de regizorul James Cameron.  O surpriză a reprezentat-o actriţa Kate Winslet, apariţie nouă în film. Prima parte din Avatar, apărută în 2009, stă în topuri aproape de un deceniu, cu încasări de aproape trei miliarde de dolari. Avatar 2 va putea fi urmărit şi în cinematografele de la noi începând cu data de 16 decembrie. 

De Rareș Fogas la 07.12.2022, 09:01
Vezi și

 Iubitorii filmelor şi-au îndreptat privirile spre Londra, unde a fost proiectat marţi seară "Avatar 2", unul dintre cele mai aşteptate lungmetraje al anului de proprietarii de cinematografe, care speră să facă uitate efectele pandemiei şi să obţină încasări spectaculoase, notează Agerpres.

"Avatar: The Way of Water", regizat de James Cameron, va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 16 decembrie, cu o triplă ambiţie: să depăşească performanţa filmului precedent - cel mai profitabil lungmetraj din istoria box-office-ului mondial -, să dezmintă "moartea" cinematografelor şi să contribuie la naşterea unei francize la fel de legendare precum "Star Wars".

La 13 ani după primul film din seria "Avatar", care a obţinut încasări de aproape 3 miliarde de dolari la nivel planetar, cel de-al opus din această serie îşi invită încă o dată spectatorii pe planeta Pandora, situată la ani-lumină depărtare de Terra, într-o călătorie SF cu tonalitate ecologistă.

Filmat ca şi primul film în 3D, cu numeroase imagini digitale, noul lungmetraj are o durată de 3 ore şi 12 minute. Contrar predicţiilor făcute de James Cameron în epocă, "Avatar" nu a dus la impunerea ca normă a cinematografiei 3D, care necesită purtarea unor ochelari speciali, însă cineastul canadian a continuat să folosească această tehnologie.

Pe acelaşi subiect

Secretul ce înconjoară intriga noului film a fost păstrat cu sfinţenie, însă, conform presei americane, spectatorii vor descoperi în "Avatar: The Way of Water" un nou trib de extratereştri autohtoni, care trăiesc în mediul marin. De asemenea, noul film îi aduce în prim-plan şi pe supravieţuitorii primului opus, personajele Jake Scully (Sam Worthington) şi Neytiri (Zoe Saldana), precum şi pe copiii lor.

Kate Winslet s-a alăturat şi ea distribuţiei acestui film, la un sfert de secol după "Titanic", un alt succes mondial al regizorului James Cameron.

Ce planuri are Disney cu franciza?

Al doilea film din seria "Avatar" reprezintă o miză uriaşă pentru regizorul canadian, regele incontestabil al box-office-ului mondial, care a stabilit recorduri de încasări mai întâi cu "Titanic" şi apoi cu "Avatar" - rămas până în prezent cel mai profitabil film din lume. Miza este una importantă şi pentru studioul Disney: imaginile din al treilea opus sunt deja filmate şi un nou "Avatar" este prevăzut la fiecare doi ani, cel puţin până la al cincilea film din serie, programat să apară pe marile ecrane în 2028.

"Lansarea acestui film este un test important pentru industria mondială a cinematografiei, fiind aşteptat de toată lumea", a declarat Eric Marti, directorul general al Comscore France, o companie ce măsoară audienţele filmelor.

"Timp de doi ani, au existat filme noi doar pentru platformele de streaming. Pentru cinematografe, această lansare reprezintă un fel de 'Imperiul contraatacă', dorind să reafirme superioritatea sălilor de proiecţii" asupra tuturor celorlalte canale de difuzare, a adăugat el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Avatar 2 a ajuns pe marile ecrane după 13 ani de așteptare. Când va putea fi văzut filmul și în cinematografele din România