Video Cum poate o femeie să ajungă pilot de avioane comerciale. Laura: "Nivelul minim de studii este de Bacalaureat"
Laura Gârdu, Cristina Preda şi Andreea Penca ne demonstrează că nu exista imposibil şi că nimic nu e prea greu pentru o femeie. Şi-au urmat visul şi...pilotează avioane. Aproximativ 5,5% dintre piloții de linie din întreaga lume sunt femei. Iar un studiu realizat în 2020 arăta faptul că la fiecare 20 de zboruri, un avion va fi pilotat de o femeie. Cu ocazia Zilei de 8 martie Cristina, Andreea si Laura au participat la o şedinţă foto organizată de compania la care lucrează.
Laura, Cristina şi Andreea sunt colege de aproape 10 ani... şi le leagă, înainte de orice, dragostea pentru aviaţie. Îşi trăiesc visul astăzi. Avionul a devenit... acasă şi le aduce bucurii multe. Într ele, apusurile aurii şi răsăriturile ca în poveşti.
Laura Gârdu, pilot comandant: În aviaţie povestea a inceput în timpul liceului. Dorinţa a apărut destul de spontan, într-un impuls de idealism al vârstei.
Reporter: Să spunem că ne urmăresc acum tinere care au 16 ani şi vor să facă asta. Ce trebuie să ştie?
Laura Gârdu, pilot comandant: Nivelul minim de studii este de Bacalaureat. Cu această diplomă te înscrii la o şcoală de aviaţie...
- "Mi-au frânt inima". Doi copilaşi şi un pilot, găsiţi îmbrățișați pe aripa unui avion prăbuşit. Au...
- Formula 1. Liam Lawson, înlocuit de Red Bull după eșecul avut la cursa din Australia. Japonezul Yuki Tsunoda îi...
- Avion cu 257 de pasageri, întors din drum, după ce pilotul a realizat că şi-a uitat paşaportul acasă, în SUA
- Un pasager a dat în judecată un pilot al United Airlines pentru că l-a scos cu forța din baia avionului. Stătea...
- Un avion militar s-a prăbușit în Golful San Diego. Piloții s-au catapultat la timp şi au fost salvaţi de pescari
Acolo începe cu adevărat călătoria.
Laura Gârdu, pilot comandant: După ce te angajezi trebuie să urmezi noi cursuri, să te specializezi pentru tipul de aeronavă pe care compania o operează. În cazul meu a fost vorba de Boeing 737. Cu trecerea anilor mi-a plăcut din ce în ce mai mult...în loc să apară plafonarea sunt noi provocări, zborul îmi descoperă o nouă faţetă, un alt lucru interesant de care nu ştiam că există
Andreea Penca, copilot: Am început ca însoţitor de bord timp de şapte ani, visul meu fiind de fapt să devin pilot. Pe la sfârşitul lui 2014 am lăsat job-ul respectiv şi am început şcoala de pilotaj, am început aici cursurile după care am continuat la Miami şi cam aşa a început.
A început iar apoi, a continuat.
Andreea Penca, copilot: Prima calificare...chiar dacă pare mic acum privind în spate, primul zbor singură, prima licenţă în mână, când poţi să spui că eşti pilot indiferent de avion...e cea mai mare bucurie!
Reporter: Cum te simti cand esti la manşă?
Andreea Penca, copilot: Ca acasă!
Cristina Preda: Eu mi-am dorit să fac asta de când eram mică, pentru că îl vedeam pe tata, care era pilot. Pentru că erau foarte putine femei care pilotau la vremea aceea, tata nu şi-a dorit să îl urmez, am făcut o facultate şi un master în comunicare, dar apropiindu-mă de 30 de ani, mi-am dat seama că nu vreau să renunţ la visul meu şi atunci am început Scoala de Aviaţie. La 30 de ani am început să pilotez avioane comerciale şi de atunci am ştiut sigur că sunt pe drumul care îmi place.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰