Video După masa de Crăciun, românii s-au întors la sala de sport: "Am exagerat mult cu toate. Sarmalele, mici, ciorba de burtă. Toată mâncarea"
După o masă îmbelşugată de Crăciun, românii se întorc în sălile de sport pentru a da jos...ce au mâncat.
Singurele ore în care sălile nu sunt aglomerate sunt cele ale dimineţii, asta pentru că în zilele libere dormim totuşi până mai târziu. După prânz însă.
În a doua zi de Crăciun, cele mai multe săli de fitness sunt deschise, iar clienţii nu sunt puţini nici ei. Cei mai mulţi încearcă să compenseze ceea ce au mâncat la masa de Crăciun, în prima zi, cu mişcarea. Sunt cel puţin două categorii de clienţi: împătimiţi ai sportului sau... simpli vinovaţi de mese prea îmbelşugate de Crăciun.
"Oh, Doamne... Îmi place mâncarea din România. Îmi plac sarmalele, micii, ciorba de burtă. Toată mâncarea. Ieri am mâncat mult și am băut vișinată. Iar azi antrenament. Și apoi mă duc să… mănânc. Din nou", spune un tânăr.
Sala de sport după masa de Crăciun
- Sportul după vârsta de 40 de ani. Ce ar trebui să includă o rutină potrivită
- Cum putem combate astenia de primăvară. Primul pas: Mici schimbări în rutina zilnică
- Orele de educaţie fizică din şcoli ar putea fi dublate. Câte ore de sport pe săptămână sunt în liceele din...
- Victorie pentru Genoa în faţa Veneziei, scor 2-0. Ionuţ Radu a fost titular în poartă
- "Şoferiţa era panicată, în stare de șoc". Mărturia românilor din echipa de bob care au ajutat o femeie ce...
"Personal am avut grijă la ce mănânc înainte de sărbători. Și acum mi-am dat voie să mănânc ce vreau. Mi-am organizat totul în așa fel încât să nu-mi pară rău după sărbători. Și cred că cel mai bine ar fi să fim cumpătați", spune o altă tânără.
Cumpătarea este cheia. Dar dacă uităm de ea, există soluţii ulterioare. Sportul şi dieta. Combinate.
"Toti ştim cât mâncăm şi ce punem pe masă în perioada asta. Trebuie să compensăm prin mişcare şi sport. Aici avem, de exemplu, clienţi care au mâncat ieri mult şi au venit să facem mişcare azi dimineață", spune Karrar, antrenor fitness.
"Undeva la 300 de grame de sarmale și 100 grame cozonac depăşesc deja necesarul zilnic al unei persoane. Este foarte important ca după o masă copioasă să ne revenim şi să avem un meniu cât mai echilibrat, poate mai bogat în salată, brânzeturi, peşte, carne slabă", spune Nicoleta Stratulat, nutriţionist.
Sfaturile nu vin deloc târziu. După Crăciun, urmează Revelionul, cel puţin la fel de provocator din punct de vedere culinar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰