Antena Meniu Search
x

Eugen Sabău, pistolarul din Tarragona, a cerut o zi liberă înainte de fi eutanasiat, pentru a-și lua rămas bun de la apropiați

Eugen Sabău, românul din Spania care și-a împușcat trei colegi de serviciu într-un atac armat, a cerut o zi liberă înainte de a fi eutanasiat. Cererea a fost însă refuzată de magistrații spanioli, care au considerat că există riscul ca pistolarul să fugă. În plus, nu a arătat nicio urmă de regret pentru faptele sale iar câteva ore petrecute într-un alt spital nu ar face vreo diferență, au considerat juriștii. Criminalul ceruse transferul într-o altă unitate spitalicească pentru a-și lua rămas bun de la apropiați.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 17:09

românul criminal din Spania Eugen Sabău
Eugen Sabău, criminalul român din Spania, a cerut o zi liberă înainte de eutanasiere, pentru a-și lua rămas bun de la rude - El Pais

Magistrații de la Curtea de Investigații din Tarragona au decis, printr-un ordin, ca Eugen Sabău să rămână la spitalul penitenciar în care se află deja, după ce acesta ceruse transferul într-o unitate medicală normală. Potrivit El Pais, românul a invocat dorința de a-și lua rămas bun de la apropiați în ultima zi de viață, însă oamenii legii nu s-au lăsat impresionați. Cererea a fost respinsă pe motiv că situația lui Sabău nu se va îmbunătăți semnificativ dacă va fi transferat și, în plus, există riscul de evadare, mai ales că transferul s-ar fi făcut fără supravegherea poliției.

Cu toate acestea, judecătorul a admis că scopul detenției a dispărut, dată fiind situația medicală gravă în care se află persoana investigată, iar recidiva este practic imposibilă. Însă omul legii a apreciat, în acest caz, că "o rudă, un apropiat sau o persoană oarecare ar avea acces la el și l-ar putea ajuta să iasă din spital". Magistratul a subliniat, totodată, faptul că Eugen Sabău nu și-a cerut iertare de la familiile victimelor și nu a exprimat regrete, precizând că românul poate primi vizite de la familie și prieteni și în spitalul penitenciar în care se află în prezent.

Eugen Sabău a cerut să fie eutanasiat. Data morții - 23 august 2022

Românul de 45 de ani, care şi-a ucis trei colegi în timpul unui atac armat la fostul loc de muncă din Tarragona, a fost eutanasiat astăzi. Marin Eugen Sabău a cerut clemenţă din partea judecătorilor după ce, în urma confruntării cu poliţia, gloanţele i-au distrus măduva spinării şi a rămas paralizat. Avocaţii victimelor n-au fost de acord şi au cerut ca atacatorul să rămână în viaţă şi să fie pedepsit pentru faptele sale teribile. 

Pe acelaşi subiect

În decembrie anul trecut, Marian Eugen Sabău şi-a atacat foştii colegi de muncă. A ucis trei dintre ei. S-a întâmplat într-un mic oraş de lângă Barcelona.

"Eram aici, în poartă la biserică, când am auzit un zgomot puternic şi am auzit o femeie cum strigă după ajutor. Am crezut că este o petardă, dar apoi mi-am dat seama că sunt focuri de armă", a povestit un martor.

Românul criminal din Spania și-a plănuit răzbunarea multă vreme

Şefii îl concediaseră de la firma de securitate unde lucra. Îl acuzaseră că nu are un comportament potrivit şi trebuie să plece. Iar asta i-a întunecat minţile. Pe 14 decembrie 2021, după mai multe email-uri în care îşi ameninţa colegii şi poza intimidant, ca un terorist, cu armele în mână, masa plină cu gloanţe, macete şi cuţite, fostul agent de pază a comis atacul.

Toată nenorocirea a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum intră în sediul firmei, deghizat în femeie. Îşi dă peruca jos şi începe să se certe cu angajaţii. Discuţiile se precipită şi românul deschide focul. Trei dintre foştii colegi cad seceraţi. 

A urmat apoi o fugă cu agenţii pe urmele lui în micul oraş de la Sud de Bracelona. Poliţia catalană l-a încolţit într-o fermă abandonată. Românul a rănit grav un poliţist. Trupele speciale au decis să-l neutralizeze. 

Marian Eugen Sabău, rănit grav în urma confruntării cu poliția

Gloanțele i-au atins măduva spinării și a rămas paraplegic, cu un picior amputat şi zero şanse să se mai recupereze. Aşa că românul a cerut clemenţă din partea judecătorilor. A făcut o cerere să fie eutanasiat, iar magistraţii au fost de acord.

Marți, 23 august, românul stabilit de peste 20 de ani în Tarragona va fi eutanasiat. Este primul deținut din Spania care are parte de o moarte asistată.

Familiile victimelor n-au fost de acord niciun moment cu această decizie. Apropiaţii acestora au susţinut în permanenţă că românul trebuie pedepsit în viaţă pentru faptele sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Eugen Sabău, pistolarul din Tarragona, a cerut o zi liberă înainte de fi eutanasiat, pentru a-și lua rămas bun de la apropiați