Antena Meniu Search
x

Video "Sărbători fericite, ticăloșilor!". Românul pistolar din Spania a trimis mesaje de amenințare înainte să-și împuște șeful și foștii colegi

"O persoană foarte periculoasă, care a reacţionat foarte violent", așa l-a catalogat comisarul șef Josep Maria Estela pe românul de 45 de ani care a semănat teroare, ieri, în orașul spaniol Tarragona. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.12.2021, 14:27

Vezi și

Ancheta polițiștilor spanioli indică răzbunarea drept factorul declanșator al atacului armat de marți, de la sediul unei firme de securitate din Tarragona, oraș aflat la circa 110 kilometri de Barcelona,.

Supărat că fusese concediat de la locul de muncă, Marin Eugen Sabău, agent de pază, s-a înarmat, a mers la sedul companiei, unde i-a gasit pe manager, inspectorul zonal și șeful serviciului de pază. A urmat o ceartă, apoi a deschis focul și i-a împușcat pe toți trei.

După atac, românul a fugit. A ieșit din clădire, s-a urcat în mașina lui, un Citroen Xsara, și a demarat în trombă. Un echipaj de poliție l-a localizat pe bărbat și a încercat să-l oprească, însă Marin a deschis focul și asupra ofițerilor, unul dintre agenți fiind rănit de gloanțe. 

Potrivit publicației El Pais, una dintre victime este în stare critică, celelalte două fiind în stare gravă.

Pe acelaşi subiect

Înarmat și periculos, românul s-a baricadat apoi într-o clădire părăsită. A fost înconjurat de polițiști și a urmat o negociere, la care Sabău a răspuns cu mai multe focuri de armă. Într-un final, Marin Eugen Sabău a fost împușcat de mai multe ori de un trăgător de elită. Bărbatul de 45 de ani a fost transportat cu elicopterul la spital, starea lui fiind una critică.

"Sărbători fericite, ticăloșilor!". Românul a trimis mesaje de amenințare, înainte să dezlănțuie atacul

Românul deţinea un adevărat arsenal de arme și, înainte să dezlănțuie atacul, le trimisese foştilor colegi mai multe amenințări pe e-mail, la care erau atașate fotografii în care apare lângă diverse arme, gloanțe și cuțite.

"Nu pot decât să cred că nimeni nu a văzut acele e-mailuri, pentru că, în cazul unei companii de securitate ar fi trebuit să se ia măsuri", a declarat un cunoscut al românului, potrivit El Pais.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, le-a mulțumit  polițiștilor pentru că au reușit să-l neutralizeze pe român, despre care a spus că are o atitudine "deosebit de violentă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » "Sărbători fericite, ticăloșilor!". Românul pistolar din Spania a trimis mesaje de amenințare înainte să-și împuște șeful și foștii colegi