Antena Meniu Search
x

Video Eugen Sabău, românul care a șocat Spania cu crimele sale, va fi eutanasiat. Filmul răzbunării care a îndoliat trei familii

Românul de 45 de ani, care şi-a ucis trei colegi în timpul unui atac armat la fostul loc de muncă din Tarragona, va fi eutanasiat pe 23 august. Este primul deținut din Spania care va avea parte de moarte asistată. Marin Eugen Sabău a cerut clemenţă din partea judecătorilor după ce, în urma confruntării cu poliţia, gloanţele i-au distrus măduva spinării şi a rămas paralizat. Avocaţii victimelor n-au fost de acord şi au cerut ca atacatorul să rămână în viaţă şi să fie pedepsit pentru faptele sale teribile. 

de Redactia Observator

la 13.08.2022, 20:05

Vezi și

În decembrie anul trecut, Marian Eugen Sabău a şocat două ţări cu crimele sale. Cu sânge rece, şi-a atacat foştii colegi de muncă. A ucis trei dintre ei. S-a întâmplat într-un mic oraş de lângă Barcelona

Martor: Eram aici, în poartă la biserică, când am auzit un zgomot puternic şi am auzit o femeie cum strigă după ajutor. Am crezut că este o petardă, dar apoi mi-am dat seama că sunt focuri de armă.

O răzbunare cumplită pe care o plănuise cu multă vreme înainte

Şefii îl concediaseră de la firma de securitate unde lucra. Îl acuzaseră că nu are un comportament potrivit şi trebuie să plece. Iar asta i-a întunecat minţile. Pe 14 decembrie 2021, după mai multe email-uri în care îşi ameninţa colegii şi poza intimidant, ca un terosit, cu armele în mână, masa plină cu gloanţe, macete şi cuţite, fostul agent de pază a comis atacul.

Pe acelaşi subiect

Toată nenorocirea a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum intră în sediul firmei, deghizat în femeie. Îşi dă peruca jos şi începe să se certe cu angajaţii. Discuţiile se precipită şi românul deschide focul. Trei dintre foştii colegi cad seceraţi. 

A urmat apoi o fugă cu agenţii pe urmele lui în micul oraş de la Sud de Bracelona. Poliţia catalană l-a încolţit într-o fermă abandonată. Românul a rănit grav un poliţist. Trupele speciale au decis să-l neutralizeze. 

Jurnalist: A sfârşit într-o casă abadonată. Gruparea de elită a poliţiei a încercat să negocieze cu el, dar răspunsul său a fost violent. 

Marian Eugen Sabău, rănit grav în urma confruntării cu poliția

Gloanțele i-au atins măduva spinării și a rămas paraplegic. Are un picior amputat şi zero şanse să se mai recupereze. Aşa că românul a cerut clemenţă din partea judecătorilor. A făcut o cerere să fie eutanasiat, iar magistraţii au fost de acord.

Pe 23 august, românul stabilit de peste 20 de ani în Tarragona, va fi eutanasiat. Este primul deținut din Spania care are parte de o moarte asistată.

Familiile victimelor n-au fost de acord niciun moment cu această decizie. Apropiaţii acestora au susţinut în permanenţă că românul trebuie pedepsit în viaţă pentru faptele sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Eugen Sabău, românul care a șocat Spania cu crimele sale, va fi eutanasiat. Filmul răzbunării care a îndoliat trei familii