Video Ideea de afaceri care i s-a arătat lui Cosmin în vis, acum 6 ani. Cum a transformat o fostă întreprindere agricolă de stat
Dacă mergeţi pe litoral şi nu vreţi să vă cazaţi la hotel, aveţi variante inedite. Un cort ecologic, un bordei din piatră şi lemn sau, de ce nu, un autobuz. Toate, dotate cu tot ce vă trebuie pentru un concediu de neuitat. Preţurile sunt între 200 şi 600 de lei pe noapte.
Cu privelişte direct la mare, prima cazare inedită o găsim la doar un minut de mers pe jos de plaja din Eforie Sud. Cinci autobuze vechi au devenit căsuţe de vacanţe. Autobuzul beneficiază de tot ce are nevoie o familie cu un copil. Bucătărie complet utlială şi mobilată, living cu un pat de o singură persoană, baie şi un dormitor cu un pat matrimonial.
Afacerea lui Iulian de pe litoral
"A fost ceva scurt, am descoperit locaţia întâmplător. Cu o zi înainte. Vrem ceva inedit, vrem altceva. Noi alergăm tot timpul după altceva", povesteşte un turist. Campingul pe roţi este a lui Iulian. Un antreprenor care şi-a transformat pasiunea în afacere şi pe care a deschis-o în urmă cu un an.
- Iulian Tudor, administrator: Sunt pasionat să creez, să fac fel şi fel de lucruri altfel.
- Reporter: De unde aţi achiziţionat autobuzele?
- Iulian Tudor, administrator: Din zonă, de la Constanţa şi Mangalia unde sunt centre din acestea de autobuze, să nu le ducă la casat le-am cumpărat eu şi le-am modificat.
- Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"
- Colțul de rai din inima României care atrage turiști din toată țara: "Vin în fiecare an"
- "Iureş, nebunie!" Staţiunea unde s-a stat om lângă om pe plajă, în minivacanţă. Şi în Mamaia a fost 100%...
Cât costă cazarea. "Ceva superb!"
Cazarea pentru două persoane costă între 200 şi 250 de lei pe noapte. "Asta e maşina unui prieten, mergea cu ea la vânătoare, i s-a stricat cutia de viteze şi am făcut un mini jacuzzi", arată Iulian Tudor, administrator. "O idee... Nu ştiu, nu am mai întâlnit-o pe nicăieri şi am fost în multe ţări. Ceva superb!", mărturiseşte un turist.
Ne mutăm în nordul litoralului, la Corbu. O fostă întreprindere agricolă de stat întinsă pe 2 hectare şi jumătate este gata să se transforme într-un sat neconvenţional de vacanţă. Iar pentru asta s-au folosit pământ, piatră, argilă şi lemn.
Cosmin şi-a văzut ideea în vis
"Acum şase ani şi jumătate am visat proiectul acesta. Îmi înfăptuiesc un vis, ca să zic aşa. Vorbim de şapte corturi vegetale, utilate cu câte o alveolă, o terasă proprie, cu şezlong, cu hamac, cu pat matrimonial", povesteşte Cosmin Văru, antreprenor.
Bordeiele sunt piesa de rezistenţă, iar ridicarea lor s-a făcut sub atenta supraveghere a unui meşter popular din Bucovina, care a lucrat mai bine de şase ani la restaurări, în Vatican. În interior, totul este lucrat manual. "Încercăm o fuziune cu natura, o integrare a acestora în natură, acesta este şi motivul pentru care ele sunt învelite, ca orice bordei, în pământ şi urmează a fi plantate trifoi alb şi trifoi roz", adaugă Cosmin Văru, antreprenor.
Preţurile sunt de 300 de lei, pentru un cort vegetal, în timp ce o noapte de cazare într-un bordei costă 600 de lei. Turiştii sunt aşteptaţi de la jumătatea lunii iulie.
Tot la Corbu, găsim şi un TIR folosit de un circ, transformat acum într-un mic apartament pentru turişti. "Dispune de o bucătărie, un mic living, un dormitor pentru copii cu două paturi supraetajate, un dormitor matrimonial şi o baie", arată Marian Scarlat, administrator. Preţul pentru o noapte va fi de aproximativ 400 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰