Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"

Cine vrea o vacanţă pe litoral, departe de aglomeraţie şi petrecerile din club, are de unde alege. Cazarea în camping, la cort sau în autorulotă, atrage tot mai mulţi turişti, dornici să se simtă liberi şi aproape de natură. În plus, varianta vine la pachet cu multe economii incluse şi cazare de mii de stele. 

de Cristina Niță

la 25.06.2024 , 21:21

Cristina s-a mutat timp de o săptămână cu toată casa pe litoral. Şi-a luat copiii, animalele de companie şi a parcat autorulota în Mamaia Nord într-un camping special amenajat.

Vacanţă în camping pe litoral

"Venim cu copiii la iarbă verde, la aer curat, plaja este foarte aproape, venim aici de 20 de ani. Dimineaţa mergem la plajă pentru aerosoli. După-amiază venim, gătim, mai facem o tură la plajă, mai ieşim prin satul de vacanţă", spune Cristina, turistă.

Vezi și

Nici Mihaela nu mai dă bani pe hoteluri de decenii. "Ne simţim ca acasă, iar pentru copii este foarte bine, că stau în aer liber toată ziua. Îi mai decuplăm de tablete, şi telefoane, şi televizoare", povesteşte Mihaela, turistă.

Pe acelaşi subiect

Cei care vor să se simtă şi mai aproape de natură aleg să stea la cort. "De la început, de când s-a deschis campingul, am venit. Cred că în '99. Seara e foarte plăcut, mai ales când este linişte aşa, se aude marea", spune un turist.

Cât costă cazarea la cort în Mamaia Nord

În Mamaia Nord, cazarea într-un astfel de camping e la jumătate de preţ faţă de o cameră dublă la un hotel de trei stele. Pentru o noapte, două persoane care vin cu maşina şi se cazează la cort plătesc 130 de lei. Pentru autorulote, preţul creşte cu 20 de lei. 

Cine vrea o plajă mai sălbatică, merga la Corbu, zonă protejată de pe litoralul românesc. Cazarea la cort e 40 lei, de trei ori mai ieftină decât în Mamaia. Dimineaţa în camping începe cu gândul la marea care e la doi paşi şi cu miros de cafea bună făcută la o aruncătură de băţ, căci cei care vin să campeze aici, pe litoral, sunt pregătiţi cu tot ce au nevoie din confortul de acasă. 

"Beneficiază de duşuri, toalete, curent electric pentru cei de la rulote, apă", spune Marian Scarlat, proprietar camping. Faţă de anul trecut, preţurile în campinguri nu s-au schimbat semnificativ. Astfel de spaţii amenajate mai există şi în Eforie Nord, Saturn, Venus, 2 Mai şi Vama Veche. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Travel » Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"